Kokoomusopiskelijat: Hallitus, lunastakaa lupauksenne ilmastoteoista!

Kokoomusopiskelijat: Hallitus, lunastakaa lupauksenne ilmastoteoista!

Syksyllä edessä on budjettiriihi, jossa päätetään Suomen julkisten varojen käytöstä vuodelle 2021. Kokoomusopiskelijat haluavat muistuttaa hallitusta antamistaan lupauksista.

”Hallituksessa jaksetaan muistuttaa ilmastotekojen tärkeydestä, mutta ainakaan vielä lupaukset ja teot eivät ollenkaan vastaa toisiaan. Selvitysten, tiekarttojen ja käsien päällä istumisen sijaan nyt on toiminnan aika. Turpeen energiakäytön lopettamisesta ja päästökaupan kompensaatiotuen lakkauttamisesta tarvitaan konkreettiset päätökset.” muistuttaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jeremias Nurmela.

Hallituksessa vaikuttaa lehtitietojen perusteella olevan kinaa siitä, kuinka vaikuttavia ja rohkeita ilmastotoimia ollaan valmiita tekemään. Erityisesti Kokoomusopiskelijat ihmettelevät vihreiden toimimattomuutta ilmastotekojen osalta.

”On absurdilla tavalla koomista katsella hallituspuolueiden osallistumista ilmastomarsseille samalla kun valta päätöksistä on heidän käsissään. Nuorille ei voida luvata ilmastotekoja, jos niitä ei aidosti meinata toteuttaa! Jos riihessä päästään sopimukseen kunnianhimoisista ilmastotoimista, lupaan sanoa siitä kiitokseni.” toteaa Nurmela.

Budjettiriihessä päätetään myös monista muista tärkeistä asioista: ”Suomalainen hyvinvointivaltio edellyttää korkeaa työllisyysastetta, joten on aivan selvää, että tehokkaat työllisyystoimet eivät saa tyypilliseen tapaansa vesittyä riihessä. Haluaisimme myös nähdä mielenterveyspalveluihin panostuksia; erityisesti terapiatakuu olisi tärkeä, inhimillinen ja kustannustehokas uudistus mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantamiseksi.” Päättää Nurmela.

Lisätietoa:

Jeremias Nurmela
Jeremias.nurmela@kokoomusopiskelijat.fi
0442907595