Nollatoleranssi fasismille!

Tiedote 24.2.2020
Vapaa julkaistavaksi

Kokoomusopiskelijat: Nollatoleranssi fasismille!

Kokoomusopiskelijat vastaa Nuorkeskustan haasteeseen tuomita fasismi ja etnonationalismi. Kokoomusopiskelijat ei suostu yhteistyöhön Perussuomalaisten nuorten kanssa, elleivät nämä julkisesti irtaudu fasismista. “Emme voi hyväksyä tällaisten ääriliikkeiden ihannointia emmekä antaa niiden tulla osaksi suomalaista politiikkaa. Kieltäydymme kaikesta yhteistyöstä Perussuomalaisten nuorten kanssa, kunnes he irtautuvat fasismista ja etnonationalismista liittona virallisesti,” linjaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jeremias Nurmela.

“Fasismi ja siitä inspiroitunut kansallissosialismi olivat osaltaan kirjoittamassa koko ihmiskunnan historian synkintä lukua, toista maailmansotaa, siihen johtaneita tapahtumia ja sen osana toteutettua laajamittaista kansanmurhaa. Fasismi on vihan ja väkivallan ideologia, eikä sitä tule suvaita demokraattisessa ja suvaitsevaisessa yhteiskunnassa. Fasismi on vapauden vihollinen. On meidän jokaisen velvollisuus muistaa menneet tapahtumat ja pitää huolta siitä, ettei fasismin aiheuttama tuho ja kärsimys pääse enää milloinkaan toistumaan,” toteaa Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Eero Heikkilä.

Vaadimme Nuorkeskustan kanssa muitakin poliittisia opiskelija- ja nuorisojärjestöjä tuomitsemaan fasismin ja etnonationalismin. Hiljaisuus on hyväksyntää. Demokratia vaatii puolustajaansa joka päivä.

Lisätietoja:

Jeremias Nurmela
[email protected]
0442907595

Eero Heikkilä
[email protected]
0400635197