Kokoomusopiskelijoiden Janika Takatalo: Opposition välikysymykseltä puuttuu pohja

TIEDOTE 28.2.2018
Julkaisuvapaa heti

Kokoomusopiskelijoiden Janika Takatalo: Opposition välikysymykseltä puuttuu pohja

Hallitus vastaa tänään järjestyksessään neljänteen välikysymykseen koulutukseen liittyen. Nyt esitetyssä välikysymyksessä oppositio syyttää hallitusta muun muassa koulutuksen tasa-arvon ja oppimistulosten heikentämisestä sekä eriarvoisuuden lisäämisestä. Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Janika Takatalon mukaan välikysymyksessä näkyvät opposition osalta sekä mielikuvituksen puute että näköalattomuus.

”Samaa puuta tässä taas haukutaan. Tosiasia on, että hallitus on uudistanut suomalaista koulutusjärjestelmää jokaisella asteella. Varhaiskasvatus elää uutta kukoistuskautta ja maailman parhaiden opettajien uranmittaiseen kehittymiseen panostetaan. Myös ammatillinen koulutus ja lukio uudistuvat vastaamaan huomattavasti paremmin tulevaisuuden tarpeisiin. Hallitus on tehnyt tässä hyvää työtä, mutta oppositio sitä ei voi tietenkään myöntää,” Takatalo toteaa.

Suomalainen koulutusjärjestelmä on edelleen maailman tasa-arvoisimpia. EU- ja OECD-maiden vertailussa suomalainen koulutus on paitsi erittäin tasa-arvoista, myös laadukasta. Laadukas koulutus on mahdollisuuksien tasa-arvon ja hyvinvointiyhteiskunnan kulmakivi.

Takatalon esittää kuitenkin huolensa liittyen erityisesti poikien oppimistuloksiin ja suomalaisten lukutaidon heikkenemiseen.

”Koulutuksen eriytyminen ja oppimistulosten sukupuolittuminen on ongelma, johon täytyy puuttua. Nyt näkyvä laskutrendi on saanut alkunsa pitkän taantuman ja koulutusjärjestelmämme uudistusvajeen vuoksi. Oppimistulokset eivät ole romahtaneet, eivätkä ne romahda, mikäli uudistusten tiellä jatketaan.”

Oppositio haukkuu Takatalon mukaan väärää puuta syyttäessään hallitusta koulutuksen tasa-arvon heikentämisestä. Tällä kaudella on tehty käänne parempaan.

Lisätietoja:

Janika Takatalo
Puheenjohtaja
Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ry
+358 44 982 04 65