Kokoomusopiskelijat: Kuntavaaleja ei tule siirtää

Kokoomusopiskelijat: Kuntavaaleja ei tule siirtää

Kokoomusopiskelijat eivät hyväksy kuntavaalien siirtoa koronaviruspandemian vuoksi. Kuntavaalien siirrosta on keskusteltu mediassa jo aikaisemmin, mutta perjantaina 5.3. uutisoitiin, että kuntavaalien siirto olisi todennäköinen. Vaalien siirto tarkoittaisi monelle nuorelle ja pienituloiselle ehdokkuuden ja kampanjoinnin hankaloitumista taloudellisista syistä.

“Emme voi hyväksyä tapaa jolla demokratiaa tuhotaan koronakriisin vuoksi. Monet ehdokkaat ovat käyttäneet rahaa, aikaa ja jopa vuosilomapäivänsä kampanjan toteuttamiseen ja kuusi viikkoa ennen vaaleja matto vedettäisiin jalkojen alta. Tämä ei voi mennä näin. Vaalit on mahdollista järjestää myös koronakriisin aikana olosuhteisiin nähden turvallisesti loukkaamatta oikeusvaltioperiaatetta.” toteavat liittohallituksen jäsenet Nea Nättinen ja Henri Kontkin

Ulkomailla vaaleja on järjestetty pandemian aikana lukuisia. Esimerkiksi Kataloniassa ja Yhdysvalloissa vaalit järjestettiin erilaisin poikkeusmenettelyin, mutta suunnitellusti. 

“Oikeusvaltioperiaatteiden näkökulmasta katsottuna vaalien siirtäminen olisi demokratian rapauttamista. Jos kuntavaalit olisivat olleet viime keväänä, siirto olisi ollut ymmärrettävä. Hallituksella on kuitenkin ollut vuosi aikaa valmistautua. Vaalien siirtäminen nyt on hyvin kyseenalainen polku, joka asettaa vaaraan luottamuksen suomalaiseen demokratiaan.” päättää puheenjohtaja Jeremias Nurmela.

Kokoomusopiskelijat esittävät vaatimuksen puoluesihteereille ja hallitukselle, että vaaleja ei siirrettäisi. 

Lisätietoa:

Jeremias Nurmela, puheenjohtaja
0442907595
jeremias.nurmela@kokoomusopiskelijat.fi

Nea Nättinen, liittohallituksen jäsen
nea.nattinen@kokoomusopiskelijat.fi

Henri Kontkin, liittohallituksen jäsen
henri.kontkin@kokoomusopiskelijat.fi