Opiskelijat ansaitsevat parempaa – Myös meidän sosiaaliturvamme täytyy uudistaa!

Tiedote
Julkaisuvapaa heti

Kokoomusopiskelijat: Opiskelijat ansaitsevat parempaa – Myös meidän sosiaaliturvamme täytyy uudistaa!

Sosiaaliturvan uudistaminen on tämän vuosikymmenen suuri uudistus, jonka valmistelu on aloitettu jo viime vaalikaudella. Opiskelijat on kuitenkin systemaattisesti jätetty tämän valmistelun ulkopuolelle, vaikka korkeakouluopiskelijoita on Suomessa lähes 300 000. Kokoomusopiskelijat haluavat, että sosiaaliturva tuodaan 2020-luvulle, mutta opiskelijoiden sulkeminen uudistuksen ulkopuolelle tekisi uudesta sosiaaliturvasta torson.

Opiskelijoiden osallisuutta uudistuksen valmistelussa heikennettiin kun Suomen Ylioppilaskuntien Liiton edustus parlamentaarisessa komiteassa vaihdettiin Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssiin, joka edustaa nuorisoaloja laajemmin. “Allianssin osaamista nuorisoalan osaajana ei voi kyseenalaistaa, mutta opiskelijoiden erityinen elämäntilanne tarvitsee sen ammattilaiset päättäviin pöytiin. SYL:n ja Suomen opiskelijakuntien liiton erityisosaamista ja ymmärrystä opiskelijoiden tilanteesta pitäisi hyödyntää valmistelussa.” painottaa Jeremias Nurmela, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja.

Tällä hetkellä opiskelijoiden sosiaaliturva on monimutkainen kokonaisuus, joka koostuu useasta eri tukimuodosta. Kokoomusopiskelijat haluavat työntekoon kannustavan ja yksilöön uskovan sosiaaliturvamallin, joka mahdollistaa myös täysipäiväisen opiskelun ilman työntekoa. Opiskelijan sosiaaliturvan täytyy soveltua hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin. Kokoomusopiskelijoilla on esittää oma sosiaaliturvamalli joka vastaa näihin tarpeisiin sekä yhdistää opintorahan, opintolainan ja asumistuen: Kokoomusopiskelijoiden opintotilimalli. Opintotiliin voit tutustua tarkemmin tästä.

Lisätietoa:

Jeremias Nurmela
+358442907595
jeremias.nurmela@kokoomusopiskelijat.fi