Kokoomusopiskelijat: Yhdenvertaisuus ei saa jäädä korulauseeksi, nyt on aika toimia!

Kokoomusopiskelijat: Yhdenvertaisuus ei saa jäädä korulauseeksi, nyt on aika toimia!

Tällä viikolla vietetään Helsinki Pride -viikkoa, joka juhlii näkyvästi monimuotoisuutta ja nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Suomen suurimman seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tapahtuman suojelijaksi on valittu pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin. Kokoomusopiskelijat vaativat yhdenvertaisuuden eteen puheiden lisäksi myös tekoja.

Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta ihmettelee, ettei esimerkiksi lupaus translain uudistamisesta ole Marinin hallituksen aikana liikkunut eteenpäin. Yhdenvertaisuuden eteen olisi translain lisäksi Suomessa muutenkin vielä tekemistä ja sitä tulee tehdä myös Pride-viikon ulkopuolella.

Hedelmöityshoitojen saatavuus, sijaissynnytyksen mahdollistaminen, seksuaalikasvatuksen laajentaminen pois heteronormatiivisuudesta ja tietysti translain pikainen uudistaminen ihmisoikeuksia kunnioittavaksi kaikki tarvitsevat huomiota.

”Ei voi olla niin, että ihmisoikeudet ovat asioita, joita nostetaan esiin korulausein vaalien alla, mutta lopuksi niiden eteen tehdyt toimet jäävät jumiin selvityksiin. Translain uudistamisessa ei ole kyse puolueista, kannatusmittauksista tai hyvesignaloinnista, kyse on ihmisistä ja heidän oikeuksistaan olla juuri sellaisia kuin he ovat!” Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Niina Hämäläinen muistuttaa.

Suomessa on tapahtunut kehitystä kohti yhdenvertaisuutta, mutta tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole mikään päätepiste vähemmistöjen oikeuksien kehityksessä. Kokoomusopiskelijat edistävät aktiivisesti kehitystä kohti Suomea, jossa ketään ei syrjittäisi sukupuolen, seksuaalisuuden tai muun ominaisuuden vuoksi.

Kokoomusopiskelijat peräänkuuluttavat, että Marinin hallituksen on saatava translain uudistaminen viimein liikkeelle.

”Toivomme, että viikon päätteeksi Helsinki-Pride-tapahtuman suojelija, pääministeri Sanna Marin tiedottaisi hyvistä uutisista ja saisimme viimein tämän häpeäpilkun kuntoon” Jeremias Nurmela päättää. 

Lisätietoja:

Jeremias Nurmela, Kokoomusopiskelijat, puheenjohtaja
0442907595
jeremias.nurmela@kokoomusopiskelijat.fi