Kokoomuksen edustajistoryhmät: SYL:n on keskityttävä vain opiskelijoiden edunvalvontaan

Suomen ylioppilaskuntien liitto on osallistunut mukaan 430 miljoonaa kampanjaan, joka ilmoittaa tavoitteeksensa vähentää verovälttelyä yhteiskunnassa, mutta jonka tavoitteet todellisuudessa koskevat muun muassa yrittämisen verottamisen kiristämistä. Kokoomuksen edustajistoryhmät vaativat SYL:a keskittymään vain opiskelijoiden edunvalvontaan.

 

SYL on opiskelijoiden edunvalvontajärjestö, jonka asiantuntemukseen ei kuulu verokysymykset, eikä sen kuuluisi käyttää rajallisia resurssejaan tällaiseen kampanjaan osallistumiseen. Vaadimme SYL:a irtautumaan kampanjasta ja keskittymään sen ydintehtävään eli opiskelijoiden edunvalvontaan.

 

“Ylioppilaskuntaan kuuluminen on yliopisto-opiskelijoille pakollista, ja maksaa jopa lähes sata euroa vuodessa. Näillä pienituloisilta opiskelijoilta kerätyillä varoilla SYL tekee täysin opiskelijoiden edunvalvontaan liittymätöntä politiikkaa, jota moni opiskelija ei allekirjoita”, sanoo OYY:n Kokoomuksen edustajistoryhmän ryhmäjohtaja Paavo Koho.

 

SYL myös muun muassa tukee kehitysyhteistyötä omasta budjetistaan, ja on ottanut kantaa moniin muihin opiskelijoihin liittymättömiin asioihin, kuten turvapaikahankijoihin ja perhevapaamalliin. Esimerkiksi edellä mainittuihin asioihin löytyy valtavasti erilaisia näkemyksiä opiskelijoiden keskuudessa. Ne eivät ole opiskelijapolitiikkaa, ja siksi niihin ei SYL:n tulisi ottaa kantaa.

 

“Suomen perustuslaki takaa kansalaisille yhdistymisvapauden, eli vapauden kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen. Nykyinen ylioppilaskuntien pakkojäsenyys on räikeässä ristiriidassa perusoikeuksien kanssa”, päättää TREY:n Kokoomuksen ryhmäjohtaja Eero Heikkilä.

 

Tämän kannanoton allekirjoittavat kaikki Suomen ylioppilaskuntien Kokoomuksen edustajistoryhmät, Kokoomusopiskelijat ja Kokoomusnuoret.

 

Lisätietoja:

 

Paavo Koho

OYY:n Kokoomuksen edustajistoryhmän ryhmäjohtaja

+358 40 842 7047

[email protected]

 

Eero Heikkilä

TREY:n Kokoomuksen edustajistoryhmän ryhmäjohtaja

+358 40 063 5197

[email protected]

 

Matias Pajula

Kokoomusnuorten puheenjohtaja

+358 50 575 3347

[email protected]

 

Jeremias Nurmela

Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

+358 44 290 7595

[email protected]

 

AYY:n Vapaus Valita

HYY:n Kokoomuksen opiskelijat -edustajistoryhmä

ISYY:n Kokoomus

JYY:n Opiskelevat Kokoomuslaiset

LYY:n Kokoomus

OYY:n Opiskelevat Kokoomusnuoret

TREY:n Oikeisto-opiskelijat

TYY:n Ryhmä Kokoomus

VYY:n  Kampusporvarit