Eläinten äänenkannattajia riittää – mutta kuka puolustaisi turkiseläinten oikeuksia?

Turkistarhaus on saanut hallitukselta enemmän rahaa kuin vuosikausiin. Koronapandemian varjossa Marinin hallitus – Vihreät mukaanlukien – jakoi turkistarhaajille yli 30 miljoonaa euroa tukia. Turkistarhausten toimintaa on tuettu jokaisen suomalaisen rahoilla, vaikka merkittävä osuus suomalaisista olisi valmiita kieltämään turkistarhauksen kokonaan. Tällaiseen julmaan ja eettisesti kyseenalaiseen elinkeinoon ei pitäisi sysätä enää senttiäkään rahaa.

Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta vastustaa turkistarhausta ja peräänkuuluttaa rahan takia lihotettavien turkiseläinten hyvinvoinnin puolustamista. Liitto onkin tehnyt jo kahdessa peräkkäisessä puoluekokouksessa aloitteet turkistarhauksen kieltämiseksi Suomessa siirtymäajalla. On selvää, että turkistarhauksen aika on ohi sen perustuessa eläinten moraalittomalla kaltoinkohtelulle. Nyt tarvitaan päättäväisiä ratkaisuja eläinten oikeuksien puolesta.

“Eläinten oikeudet joutavat kaikilla nykyisillä hallituspuolueilla romukoppaan, kun hyvin eettisesti ja moraalisesti ongelmallista elinkeinoa pumpataan tukirahalla pulleammaksi joka vuosi”, jyrähtää Kokoomusopiskelijoiden liittohallituksen jäsen Henri Kontkin.

“Turkistarhaus on kiistatta laskevan auringon elinkeino. Eläinten oikeuksien puolustamisen tarve taas ei lakkaa koskaan. On ironista, kuinka eläinten äänenkannattajaksi itseään tituleeraavat vihreät ovat mukana jakamassa hövelisti rahaa turkistarhauksen tukemiseksi. Puhumattakaan siitä, kuinka kipeästi turkistarhaukseen liittyvän lainsäädännön kiristämistä olisi hallitustaipaleen aikana tarvittu. On kiireesti aika päivittää vanhanaikaista lainsäädäntöä ja kieltää turkistarhaus. Suomi on nimittäin jäämässä muihin Euroopan maihin verrattuna jälkeen turkistarhaukseen puuttumisessa”, summaa liittohallituksen jäsen Henriina Rantala.

 

Lisätietoa:

Nea Nättinen, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

[email protected]

0409688001

Edellinen artikkeli
Turkistarhaus ja eettisyys samassa lauseessa? Ei kiitos.
Seuraava artikkeli
Translain uudistus on jäämässä räikeän vajaaksi