Jo riittää! Nollatoleranssi ei torju rasistista väkivaltaa

Olemme syvästi järkyttyneet ja huolissamme rasistisesti motivoituneen väkivallan lisääntymisestä yhteiskunnassamme. Viime päivien tapaukset Oulussa ovat vastoin kaikkia kokoomuslaisia arvoja. Kokoomusopiskelijat tuomitsee yksiselitteisesti kaiken rasismin ja siihen liittyvälle väkivallalle ei ole sijaa sivistyneessä yhteiskunnassa.

Rasismi on koko yhteiskuntaamme rapauttava ilmiö, joka synnyttää epäluottamusta ja polarisaatiota. On tärkeää, että yhteiskunnan jokaisella sektorilla – politiikassa, työelämässä, mediassa ja vapaa-ajalla – on selkeät toimintatavat rasismin ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi. Työtä rasismin ja syrjinnän kitkemiseksi riittää. Jokaisella on vastuu omasta kielenkäytöstään ja toiminnastaan. Sanoilla ja teoilla vaikutetaan kulttuuriin. Hyvät esimerkit kertautuvat, mutta niin tekevät myös huonot.

“Olemme tällä hetkellä pisteessä, jossa ennaltaehkäisevä rasisminvastainen työ ei enää riitä – nyt tarvitaan kovia toimia rasistisen väkivallan torjuntaan! Peräänkuulutan Petteri Orpon hallitukselta ja koko eduskunnalta rohkeutta toimia rasismia ja väkivaltaa vastaan. On ymmärrettävä, että tällaiset teot eivät synny tyhjästä”, jyrähtää Kokomusopiskelijoiden puheenjohtaja Henriina Rantala.

”On äärimmäisen surullista, että vielä vuonna 2024 voi joutua rasistisen väkivallanteon uhriksi. Turvallisen yhteiskunnan rakentaminen on meidän kaikkien vastuulla, ja meillä on oltava keinoja puuttua ja ehkäistä tämänkaltaisia tapauksia nyt ja  tulevaisuudessa. Tällaiset tapahtumat eivät ikinä ole sattumaa”, painottaa Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Emilia Junnila.

Korkeimpien päättäjien on näytettävä johtajuutta konkreettisilla teoilla ja toiminnalla, jotta rasismiin pystytään konkreettisesti puuttumaan. On aika lopettaa vaikeneminen, hyssyttely ja nollatoleranssien toistamiset. Me pystymme parempaan.Lisätietoja:

Henriina Rantala, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

[email protected]

0443501507

Edellinen artikkeli
Ei ole elitististä haluta lisää työtä Suomeen
Seuraava artikkeli
Carla Vesto Kokoomusopiskelijoiden projektisuunnittelijaksi