Keskusta – Haudatkaa jo YYA-historianne!

Itä-Euroopan kiristynyt tilanne on vauhdittanut Suomessa käytävää turvallisuuspoliittista keskustelua. Samalla kun muiden puolueiden edustajat ovat kasvavissa määrin valmiita näyttämään vihreää valoa Suomen Nato-jäsenyydelle, keskustalaiset tuntuvat elävän edelleen Neuvostoliiton aikaisessa YYA-Suomessa. Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on asettunut vastustamaan puolustusliitto Naton jäsenyyttä ja haluaa säilyttää jäsenyyden mahdollisena optiona. 

“Vanhalle YYA-puolueelle kannanotto ei ole yllättävä, mutta ei myöskään kunniakas.  Kekkosen aikainen suomettumispolitiikka tulee jättää syvälle historian kirjoihin ja nähdä maailma rohkeasti 2020-luvun silmin”, toteaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen.

Kokoomusopiskelijoiden mielestä Suomen tulee varautua alati kasvaviin hybridiuhkiin sen vaatimalla tavalla ja seurata monien muiden länsimaiden jalanjälkiä varmistaakseen turvallisuutensa. Ainoa oikea ratkaisu Suomen turvallisuuden  ja itsenäisyyden turvaamiseksi on sotilasliitto Nato. Paras aika hakea jäsenyyttä on jo kaukana historiassa, mutta vielä ei ole liian myöhäistä. 

“Ministeri Saarikon esittämät puolustuskeinot eivät riitä turvaamaan Suomen valtion itsemääräämisoikeutta ja kansallista koskemattomuutta. Euroopan unionin puolustuspolitiikka nojaa pitkälti kriisinhallintaan sekä yhteisen kaluston ylläpitämiseen, mutta sotilasliitoksi siitä ei ole. Puolustuksemme ei voi nojata ainoastaan uskomukseen muiden tuesta ja avunannosta konfliktitilanteessa, ilman mustaa valkoisella”, Nättinen jatkaa.

Kokoomusopiskeljat näkee, että Suomen ei tule nyt eikä tulevina vuosina suostua toimimaan ulkopolitiikan marionettinukkena. Suomi tarvitsee vahvaa puolustuspoliittista johtamista sekä puoluerajat ylittävää, kauaskatseista päätöksentekoa Nato-jäsenyyden eteenpäin viemiseksi. Alistuminen uhkaavalle etupiiripolitiikalle ja Venäjän vaikutusvallan kasvun hiljaa vierestä seuraaminen ei ole vaihtoehto.

“Maassamme vallitseva demokratia, suomalainen yhteiskuntajärjestelmä ja itsenäisyytemme tarvitsee nyt puolustajiaan. On surullista seurata vierestä, kuinka keskusta ummistaa silmänsä faktoilta eikä kykene näkemään ympärillään muuttuvaa tilannetta. Nyt on aika lunastaa tämä pitkään puhuttu “Nato-optio”, ennen kuin on liian myöhäistä.  Keskusta ja ministeri Saarikko, päivittäkää puolueenne puolustuspolitiikka 2020-luvulle!”, Nättinen päättää.

Lisätietoja:

Nea Nättinen, puheenjohtaja
[email protected]
0409688001

Edellinen artikkeli
Järjestöstartti 29.1.2022
Seuraava artikkeli
Ei aluepolitiikkaa koulutuksen kustannuksella