Ei aluepolitiikkaa koulutuksen kustannuksella

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen kertoi tänään myöntäneensä uusia koulutusvastuita ympäri maan 15 eri korkeakoululle. Huolimatta korkeakoulujen uusista menoeristä, rahallisia investointeja uudistusten eteenpäin viemiseksi ei herunut senttiäkään. Jopa aiemmin keskusteluissa mukana ollut 15 miljoonan kertaluontoinen panostus EU:n elpymisrahastosta oli jäänyt päätöksestä pois. Korkeakoulut jäivät siis kaivelemaan taskujaan uusien vastuiden edessä.

“Tilanne, jossa korkeakouluille annetaan uusia vastuita ilman pysyvää rahoitusta on kestämätön. Tässä on kyse koulutusleikkauksesta, jossa korkeakouluille annetaan lisää tehtäviä, mutta rahoituksesta ei ole takuuta. Suomalaisen korkeakoulutuksen tulee pohjautua kestävään rahoituspohjaan, sekä laadukkaaseen tutkimukseen. Ministeri Kurvinen, älä jätä Suomen korkeakoulukenttään pysyvää arpea. Tämä päätös on leikkaus Suomen kalleimmasta, eli koulutuksesta” jyrähtää Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen.

Kokoomusopiskelijoiden mielestä Suomen tulee tulevaisuudessa panostaa korkeatasoiseen tutkimukseen sekä vahvaan pärjäämiseen kansainvälisissä vertailuissa. Aluepolitiikan edistäminen koulutuspolitiikan kustannuksella on kestämätöntä ja heikentää kansainvälistä vetovoimaa huomattavasti. Uusien vastuiden jakaminen pahimmillaan heikentää opetuksen ja tutkimuksen laatua merkittävästi, mikä on erittäin huolestuttava kehityssuunta.

“Aluepoliittisen aloituspaikkojen hajauttamisen sijaan haluamme kannustaa korkeakouluja profiloitumaan omien vahvuuksiensa mukaan. Vain näin voimme tulevaisuudessa nousta korkeakoulutuksen kärkimaiden joukkoon ja tätä kautta toimia houkuttelevana vaihtoehtona kansainvälisille osaajille. Korkeakoulutuksen rahoitus ei voi nojata vain kuntien ja elinkeinoelämän panostuksiin” päättää Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Mikko Kanervo.

Lisätietoja:

Nea Nättinen, puheenjohtaja
[email protected]

Mikko Kanervo, varapuheenjohtaja
[email protected]

Edellinen artikkeli
Keskusta – Haudatkaa jo YYA-historianne!
Seuraava artikkeli
Ahvenanmaa pitää voida aseistaa