Nuori, äänestä alueellesi terapiatakuu!

Helsingin Sanomat kirjoitti maanantaina tuoreesta korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimuksesta (Kott). Tutkimus antaa todella hälyttävää tietoa opiskelijoiden jaksamisesta, sillä sen mukaan joka kolmannella korkea­koulu­opiskelijalla on ahdistus- tai masennus­oireita. Käynnissä on ennennäkemätön mielenterveyskriisi.

Tilanne on selkeästi huonontunut pandemia-ajan seurauksena, mutta oireilu on yleistynyt koko 2000-luvun. Sitä ei enää voi ratkaista vain palaamalla lähiopintoihin tai -toimistoille. Panostuksia tarvitaan niin mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn kuin hoitoonkin. 

Kokoomusopiskelijat haluaa ottaa käyttöön terapiatakuun jokaisella tulevalla hyvinvointialueella. Tämä merkitsisi takuuta siitä, että mielenterveyspalveluiden asiakas saisi hoitoa ongelmiinsa viimeistään seitsemän päivän kuluessa yhteydenotosta palveluntarjoajaan. 

“Nykyään pahimmillaan voi kestää useita kuukausia yhteydenotosta avun saamiseen. Tilanne on täysin kestämätön. Mielenterveyden häiriöt – kuten muutkaan sairaudet – eivät kestä pitkiä odotusaikoja. Hoitojonossa ei kukaan parane, eikä näin voi saada uudelleen otetta omasta arjestaan. Terapiatakuu ansaitsee resurssinsa”, toteaa liittohallituksen jäsen Henri Kontkin.

Terapiatakuun toteuttaminen edellyttää panostuksia palveluiden tuottamiseen. Nämä lisäresurssit saadaan hyödyntämällä laajasti koko sote-kenttää. Palveluiden toteutukseen tulee ottaa mukaan niin YTHS ja hyvinvointialueet kuin yksityiset palveluntarjoajatkin. Lisäksi tarvitaan riittävä rahoitus.

“Ensi tammikuussa käydään Suomen ensimmäiset aluevaalit. Vaaleissa päätetään muun ohessa siitä, ratkaisemmeko käynnissä olevan mielenterveyskriisin ja siitä, miten sen teemme. Kehotankin teitä, opiskelijat ja nuoret, menkää ja äänestäkää alueillenne terapiatakuu! Tämä onnistuu äänestämällä nuorta kokoomuslaista ehdokasta”, kehottaa liittohallituksen jäsen Mikko Kanervo.

Lisätietoja:

Mikko Kanervo, liittohallituksen jäsen, varapuheenjohtaja 2022-2023
[email protected]

Henri Kontkin, liittohallituksen jäsen
[email protected]

Edellinen artikkeli
Hallituspuolueet tarjoavat opiskelijoille vain taloudellista kurjuutta
Seuraava artikkeli
Järjestöstartti 29.1.2022