Puoliväliriihessä tarjottava opiskelijoille muutakin kuin tsemppiä!

Puoliväliriihessä tarjottava opiskelijoille muutakin kuin tsemppiä!

Opiskelijoiden elämä on kriisissä. Vuoden jatkunut pandemia on vienyt opiskelijat kauas normaalista arjesta. Tilalle on tullu yksinäisyys ja huoli tulevaisuudesta. Samalla muistissa ovat lupaukset maamme hallitukselta, jotka edelleen odottavat toteutumista. Kokoomusopiskelijat vaativat hallitukselta konkreettisia toimia, kuten terapiatakuun toteuttamisen välittömästi, panostuksia korkeakoulujen rahoitukseen, ja opiskelijan toimeentuloon parannuksia erityisesti tulorajoja korottamalla.  Tulevassa riihessä hallituksella on tilaisuus laittaa opiskelijoiden asiat kuntoon. 

“Korona-aika on tuonut käsiimme tikittävän aikapommin. Mielenterveyskriisi ei odota enää hetkeäkään. Me tarvitsemme terapiatakuun nyt. Viimeksi tänä keväänä  hallitus äänesti terapiatakuun nopean edistämisen alas. Tämä on vastuutonta ja opiskelijoiden tilannetta väheksyvää”, jyrähtää kokoomusopiskelijoiden liittohallituksen jäsen Roope Tukia

Etäopiskelu on heikentänyt opiskelijoiden mahdollisuutta saada tukea opintoihinsa niin ystäviltään kuin korkeakouluilta. Tilannetta pahentaa se, että yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rahoitus on edelleen liian heikolla tasolla eikä luvattua “koulutusmiljardia” ole näköpiirissä. Rahat riittävään tukemiseen eivät riitä. 

“Neljän seinän sisällä yksin puurtaminen ei tee kellekään hyvää. Koulutuksen laatu ja riittävä tuki opiskelijoille ovat ensiarvoisen tärkeässä asemassa opintojen aikana. Nämä vaativat taakseen luvatut panostukset koulutukseen. Riittihän rahaa autorampin rakentamiseenkin keskelle ei yhtään mitään. Tässä on kyse priorisoinnista”, päättää Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jeremias Nurmela

Hallituksen kehysriihi pidetään 21.4. – 22.4.2021. Me kokoomusopiskelijat odotamme hallitukselta päätöksiä opiskelijoiden arjen parantamiseksi. Nyt on aika laittaa opiskelijoiden asiat kuntoon. 

Lisätietoja:

Roope Tukia, liittohallituksen jäsen
[email protected]
045 135 4314

Jeremias Nurmela, puheenjohtaja
[email protected]
044 290 7595

Edellinen artikkeli
Kesäksi vaalikuntoon 27.4.-1.6.
Seuraava artikkeli
Opiskelijoiden asiat eivät vieläkään kiinnosta hallitusta