Opiskelijoiden asiat eivät vieläkään kiinnosta hallitusta

Opiskelijoiden asiat eivät vieläkään kiinnosta hallitusta

Hallituksen poikkeuksellisen pitkä kehysriihi on päättynyt ja sen päätökset ovat nyt julki. Riihessä hallituksen päätöksillä ylitettiin budjettikehys, mutta siitä huolimatta jo valmiiksi koronasta kärsineille korkeakouluopiskelijoille ei ollut tarjota minkäänlaista apua.

”Korkeakouluopiskelijat ovat kärsineet koronasta valtavasti. Hallituksella oli kultainen mahdollisuus osoittaa tässä riihessä koulutusmyönteisyytensä. Vaikka menokehyksissä ei onnistuttu pysymään, ei silti varaa riittänyt opiskelijoiden tilanteen parantamiseen. Kuten monesti jaksetaan muistuttaa, nämä ovat niitä arvovalintoja.” jyrähtää Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jeremias Nurmela

Korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyspalveluiden saatavuudessa on ollut haasteita jo pitkään ja opiskelijoiden jaksaminen on ollut äärirajoilla koronan vuoksi. Tästä huolimatta hallitusohjelmaan kirjattua terapiatakuuta ei toteutettu riihessä. Myöskään opiskelijoiden toimeentuloon ei saatu minkäänlaisia pysyviä parannuksia.

”Kun rahaa syydetään jopa turpeen tukemiseen, on kummallista, että opiskelijoiden asiat eivät tunnu silti kiinnostavan. Kun vertaa hallituspuolueiden vaalilupauksia ja nyt tehtyjä tekoja eivät opiskelijat voi olla tyytyväisiä. Opiskelijamyönteisyyden pitää olla muutakin kuin se, että ei leikata. Hallituksen vapputerveiset opiskelijoille olivat jälleen, että kannattaa vain jaksaa!” Päättää Nurmela.

Lisätietoja:

Jeremias Nurmela, puheenjohtaja
[email protected]

Edellinen artikkeli
Puoliväliriihessä tarjottava opiskelijoille muutakin kuin tsemppiä!
Seuraava artikkeli
Ei kasvisruokapäivälle