Suomen tulee sallia asevienti Ukrainaan

Eurooppa on tilanteessa, jossa akuutti sodan uhka on suurempi kuin kertaakaan sitten kylmän sodan. Kokoomusopiskelijat vaativat, että Suomi antaa täyden tuen muiden länsimaiden mukana Ukrainalle entistä jännitteisemmässä tilanteessa. Sanna Marinin hallituksen täytyy pikimmiten muuttaa linjaustaan aseviennistä Ukrainaan. Sallimalla aseviennin maahan jota aseellinen konflikti uhkaa, Suomi voi konkreettisesti osoittaa tukensa konfliktin uhreille.

Päätöstä on vastustettu esimerkiksi sillä, että aseviennin salliminen voisi aiheuttaa uhan Suomelle päätyä sodan osapuoleksi. Jos katsomme tämän hetken faktoja, Venäjän länsimaisista rajanaapureista Natoon ei kuulu Valko-Venäjä, Ukraina ja Suomi. Valko-Venäjän kulkee Putinin talutusnuorassa ja Ukrainassa on akuutti sodan mahdollisuus. Voimme kaikki tästä päätellä, millaisen uhan pelkästään geopoliittinen asemamme suomalaiselle yhteiskunnalle aiheuttaa. Mikäli tilanne olisi se, että Suomea uhkaa aseellinen hyökkäys, toivoisimme varmasti kaiken tuen muilta länsimailta. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun pohdimme sotilaallisen avunannon mahdollisuutta Ukrainaan.

“Suomen tulee nyt ja tulevaisuudessa olla osa länsimaista arvoyhteisöä. Meidän tulee aina olla mukana puolustamassa demokratiaa, ihmisoikeuksia ja sananvapautta. Emme voi seurata vierestä, kun Venäjä yksinoikeudella romuttaa Ukrainan itsenäistä asemaa ja aiheuttaa inhimillistä kärsimystä maan kansalaisille. Sympatiat eivät enää riitä, nyt tarvitsemme konkreettisia tekoja: sallitaan aseiden vienti Ukrainalle”, päättää Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen.

Lisätietoja:

Nea Nättinen, puheenjohtaja
040 968 8001
[email protected]

Edellinen artikkeli
Kiitos hallitus – opintotuen tulorajat nousevat 50 prosentilla
Seuraava artikkeli
Tampereen kokoomusopiskelijat: Sananvapautta tulee puolustaa