EDUSTAJISTOVAALIT 2022

TULE JA NAKITA, ETTEI OPISKELIJAELÄMÄ PAKITA!

Syksy on saapunut, mikä tarkoittaa myös edustajistovaaleja! Tänä syksynä edustajistovaalit käydään Helsingin ja Tampereen yliopistojen ylioppilaskunnissa, sekä kaikissa ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnissa ympäri maan. Kokoomus tavoittelee vaaleissa suurta vaalivoittoa.

Kokoomusopiskelijat ovat olleet hyvin huolissaan koulutuspolitiikan kulkusuunnasta. Aloituspaikkoja on jaettu holtittomasti ympäri maan, mutta tarvittavaa rahoitusta ei ole kuulunut. Tutkintojen laadusta joudutaan karsimaan ja huippututkimuksesta ei ole tietoakaan. Myös alueellinen opintolainahyvitys on mukana ensi vuoden budjetissa, mutta isojen kasvukeskusten osaajapula on painettu villaisella. Keskustajohtoisen siltarumpupolitiikan aika on ohi. Aluepolitiikka ei voida enää tehdä koulutuksen kustannuksella. Tarvitsemme tähän muutoksen, Suomen pitää pystyä parempaan!

Opiskelijoiden mielenterveysongelmat ovat suoranaisesti räjähtäneet viimeisten vuosien aikana. Puolitoista vuotta sitten ammattikorkeakouluopiskelijat tulivat mukaan YTHS:n piiriin, mikä kuormitti järjestelmää entisestään. Hoitoon ei pääse, jonot ovat pitkiä ja lääkärin tavoittaminen lähes mahdotonta. Myös terapiatakuu odottaa tekijäänsä ja suurista lupauksista huolimatta kansalaisaloite on jäänyt pölyttymään pöytälaatikkoon. Hallituksen runsaasta velanotosta huolimatta tarvittavia rahoja ei lakiuudistuksen toteuttamiseen löytynyt. Me tarvitsemme opiskelijoille parempia mielenterveyspalveluita, Suomella ei ole varaa muuhun.

Korona-aikana tapahtunut digimurros tulee säilyttää jatkossakin vaihtoehtona opiskelijoille. Joustavat opintomahdollisuudet mahdollistavat työskentelyn ja järjestötyön opintojen ohella, sekä helpottaa perheellisten opiskelijoiden arkea. Ei voi olla niin, että opintojen suorittaminen viivästyy turhien läsnäolopakkojen vuoksi. Jokaisella tulee olla samanlaiset mahdollisuudet rakentaa opiskelijaelämästään omanlaisensa.

Tule meidän mukaan tekemään muutosta, lähde ehdolle edustajistovaaleihin!

Lähde mukaan!

Lähde mukaan kääntämään Suomen opiskelijakentän suunta. Opiskelijaliikkeen alumnit kuvailevat edarivaaleihin lähtemistä usein elämänsä parhaana päätöksenä, tätä tilaisuutta et siis halua missata!

Jos kiinnostuit lähtemään mukaan, ilmoita itsesi linkin takaa löytyvällä lomakkeella niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pikaisesti!