Haaste: Opiskelija- ja nuorisojärjestöt mukaan Suomi100km -Liikuntatapahtumaan.

Tuhatkunta100kmhaaste

Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta haastaa kaikki Suomen opiskelija- ja nuorisojärjestöt mukaan Suomi100km -liikuntatapahtumaan Helsingissä 6.5.2017. Kokoomusopiskelijat ovat tapahtumassa mukana liki 20-henkisen joukkueen voimin. Tavoitteenamme on liikkua joukkueena yhteensä yli 100 kilometrin matka ja näyttää teollamme esimerkkiä liikunnan riemusta ja liikuntaharrastusten tärkeydestä.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n tuottamassa Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksessa selvisi, että korkeakouluissa opiskelevat harrastavat yhä vähemmän liikuntaa osana opiskeluarkea. Tämä on huolestuttava trendi, sillä nuorten ihmisten ja opiskelijoiden harteilla lepää suuri vastuu maamme ja hyvinvointimme tulevaisuudesta. On aika laittaa tälle trendille loppu.

”Korkeakouluopiskelijoiden arkiliikunta on vähentynyt 2000-luvulla. Ihmiset kiinnittävät entistä vähemmän huomiota ruuan terveellisyyteen. Haluamme esimerkillämme kiinnittää kaikkien opiskelijoiden huomion liikunnan ja kuntourheilun tärkeyteen. Ennaltaehkäisy ja riittävä liikunta ovat parhaita keinoja taata maallemme hyvinvoiva tulevaisuus”, toteaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Marianna Kupias.

Pyydämme teitä kaikkia osallistumaan kanssamme sadan kilometrin taipaleelle 6.5. Kulkutapa reitillä on vapaa. Tärkeintä tässä haasteessa on näyttää esimerkkiä ja välittää liikunnan ilosanomaa omille viiteryhmillemme. Poliitiikassa näkee aivan liian harvoin esimerkillä ja teoilla johtamista. Näyttäkäämme nyt opiskelijoina ja nuorina mallia ja vietetään hauska liikuntapäivä.

Kokoomusopiskelijat käyttävät viestinnässään aihetunnistetta #Tuhatkunta100km. Pyydämme teitä keksimään saman tyylisen aihetunnisteen omalle liitollenne ja postaamaan sillä kuvia liikuntaharrastuksistanne jo ennen varsinaista tapahtumaa.

Kiitos jo etukäteen yhteistyöstänne. Nautitaan liikunnasta ja näytetään, etteivät järjestökilot meitä paina!

Linkki tapahtumaan:
http://suomi100km.fi/fi/etusivu/

Suomi100km -Liikuntatapahtuma on täysin Kokoomusopiskelijoista riippumaton tapahtuma eikä Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ry ole tapahtuman yhteistyökumppani. Suomi100km -Liikuntatapahtuma on osa Suomi100 -juhlavuotta. Kokoomuksen opiskelijaliitto ei vastaa ilmoittautumisesta, vaan kukin järjestö hoitaa ilmoittautumisensa itse.

Edellinen artikkeli
Kokoomusopiskelijat: Laajempi opetusyhteistyö opiskelijoiden ja korkeakoulujen etu
Seuraava artikkeli
Korkeakoulutusta ei rakenneta siltarummuilla