Kokoomus vaalivoittoon korkeakoulujen edustajistovaaleissa!

Kokoomus jatkaa valtakunnallisen suosion siivittämää voittokulkuaan ja saavutti vaalivoiton korkeakoulujen edustajistovaaleissa, jotka käytiin tänä vuonna kaikissa Suomen korkeakouluissa HYY:n ja TREY:n ylioppilaskuntia lukuun ottamatta.

Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunnan vt. puheenjohtaja Niina Hämäläinen riemuitsee edustajistovaalitulosta. Hämäläinen pitää tulosta odotettuna.

”Tämä edustajistovaalitulos on vahva osoitus siitä, että Kokoomuksen kysyntä opiskelijoiden keskuudessa on korkeassa nousussa. Puolueen valtakunnallinen suosio siivitti menestystämme selkeästi myös korkeakoulujen edustajistovaaleissa ja kova työ tuotti tulosta”, Hämäläinen sanoo.

Edustajistot päättävät ylioppilas- ja opiskelijakunnissa muun muassa poliittisista linjoista ja tavoitteista, budjetista sekä valitsevat ylioppilas- ja opiskelijakuntien hallitukset.

”Tämä vaalivoitto antaa kokoomuslaisille opiskelijoille vahvan selkänojan tehdä edustajistoissa työtä ajamiemme vaaliteemojen eteen. Kokoomuslaisilla opiskelijoilla on vahvat yhteydet sekä paikallisiin, valtakunnallisiin, että EU:n päätöksentekijöihin ja osaamisemme vaikuttamistyössä on valtava etu verrattuna esimerkiksi ainejärjestölistojen ehdokkaisiin. Meillä on aito mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi opintotuen tulorajojen nostoon ja terapiatakuun toteutumiseen puolueemme kautta” Hämäläinen paaluttaa.

Kokoomusopiskelijat kertovat, että kokoomuslaisten ehdokkaiden määrä kasvoi sekä absoluuttisesti, että suhteellisesti korkeakoulujen edustajistovaaleissa. Kokoomus muun muassa tuplasi edustajistopaikkansa TYY:ssä, AYY:ssä ja LTKY:ssä ja muun muassa JYY:ssä paikkoja saatiin yksi lisää ja ISYY:ssä kaksi lisää. Ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntiin rynnittiin muun muassa JAMKO:ssa neljällä uudella paikalla ja METKA:ssa tuplattiin paikkamäärä.

”Ääni opiskelevalle kokoomuslaiselle oli näissä vaaleissa ääni opiskelijoiden mielenterveyden ja ahkeruuden puolesta. Kokoomuksen vastuullinen taloudenpidon linja ulottuu ylioppilas- ja opiskelijakuntiin opiskelijoiden parhaaksi ja koronakurimuksen jälkeen opiskelijakulttuurin elävöittämiselle ja opiskelun tuomiselle 2020-luvulle on huutava tarve. Nämä teemat purivat odotetusti opiskelijoihin”, Hämäläinen linjaa.

”Tahdomme kiittää paikallisia vaalipäälliköitä, työntekijöitä, ehdokkaita ja sisarliittoamme Kokoomusnuoria. Nämä vaalit voitettiin yhdessä ja isolla työllä”, Hämäläinen kiittää.

Kokoomusopiskelijat lähettävät vielä terveisensä hallitukselle edustajistovaalien voiton huumasta.

”Opiskelijat selkeästi haluavat parannusta nykytilanteeseen, johon hallitus ei ole pystynyt vastaamaan. Ei riitä, että hallitus juhlii koulutuksen kunnianpalautuksella ja se nostaa opintotuen tulorajoja nostetaan vain väliaikaisesti 25 prosentilla. Se ei ole mikään voitto, se on vetelä kädenpuristus opiskelijoille”, Hämäläinen päättää.

Lisätiedot

Niina Hämäläinen,  vt. puheenjohtaja
[email protected]
044 3028294

Edellinen artikkeli
Miehiä syrjivä ja naisia väheksyvä asevelvollisuus on yhteiskuntamme häpeätahra
Seuraava artikkeli
Kokoomusopiskelijoiden johtoon Nea Nättinen