Kokoomusopiskelijoiden Sofia Vikman eduskuntaan, Kokoomuksella eniten nuoria kansanedustajia

TIEDOTE

20.4.2011¨

Kokoomusopiskelijoiden Sofia Vikman (27) nousi viime sunnuntain vaaleissa jättipotilla eduskuntaan Pirkanmaalta. Vikman on yhteiskuntatieteiden maisteri, entinen kansanedustajan avustaja ja Tampereen kaupunginvaltuutettu. Vikman toimi Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtajana vuosina 2008-2009.

Tarkastuslaskennan jälkeen eduskuntaan on nousemassa Helsingin vaalipiiristä Kokoomusopiskelijoiden tukema KTM Lasse Männistö (29). Männistö on Helsingin kaupunginvaltuutettu ja entinen ministeri Vapaavuoren erityisavustaja. Hän on toiminut aiemmin mm. Suomen Ylioppilaskuntien Liiton puheenjohtajana ja omaa Kokoomusopiskelija-taustan.

Hämeestä eduskuntaan valittiin Sanni Grahn-Laasonen (27). Hän toimi aiemmin ulkoministeri Stubbin lehdistöavustajana. Myös hänellä on Kokoomusopiskelija-tausta.

Lapista eduskuntaan nousi Heikki Autto (26). Autto on Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Kokoomuksella on näin ollen neljä alle 30-vuotiasta kansanedustajaa uudessa eduskuntaryhmässään, mikä on kaikista puolueista ylivoimaisesti eniten.

Edellinen artikkeli
Opiskelija- ja nuorisojärjestöt ja Seta: Jokainen on arvokas omana itsenään – seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret tarvitsevat myönteistä tukea
Seuraava artikkeli
Opiskelija- ja nuorisojärjestöt: Tasa-arvon toteuduttava myös rakkaudessa