Kokoomusopiskelijoilla uusi periaateohjelma

Kokoomusopiskelijoilla uusi periaateohjelma

Kokoomusopiskelijoiden vuoden 2020 liittokokouksessa 21.-22.11. Tampereella päätettiin uudesta Kokoomusopiskelijoiden periaateohjelmasta. Samalla valittiin uusi liittohallitus vuodelle 2021.

Uusi periaateohjelma sisältää Kokoomusopiskelijoiden poliittisen toiminnan lähtökohdat ja arvot. Periaateohjelman ytimessä on sivistyksen, globaalin yhteistyön, ilmastonsuojelun, yksilön vapauden, mahdollisuuksien tasa-arvon ja terveen markkinatalouden arvostus.

”Olen erittäin tyytyväinen uuteen periaateohjelmaan. Se onnistuu tiivistämään muutamaan sivuun Kokoomusopiskelijoiden arvomaailman ytimen. Olen varma, että periaateohjelmaan voidaan nojautua pitkän aikaa”, toteaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jeremias Nurmela.

Liittokokouksessa hyväksyttiin myös kuntavaaliohjelma vuodelle 2021 sekä uusi valikoivaan asevelvollisuuteen perustuva asevelvollisuusmalli. Liittokokous käsitteli paikallisyhdistysten laatimia aloitteita ja päätyi hyväksymään muun muassa aloitteen sukuelinten silpomisen kieltämisestä erillislailla. 

Kokouksessa valittiin myös uusi liittohallitus. Liittohallitukseen tulivat valituiksi Pietari Pitzen (Kansalliset ylioppilaat), Nea Nättinen (Kansalliset ylioppilaat), Mikko Kanervo (Vaasan Kampusporvarit), Viivi Pajasmaa (Vaasan kampusporvarit), Roope Tukia (Tampereen Kokoomusopiskelijat), Henri Kontkin (Kansalliset ylioppilaat) ja Tuomas Karvonen (Tampereen Kokoomusopiskelijat).

”Uudella liittohallituksella on hieno ja työntäyteinen vuosi edessään. Uusien hyväksyttyjen dokumenttien jalkauttamisen lisäksi edessä on kuntavaalit ja jälleen syksyllä edustajistovaalit ympäri maan korkeakouluja!” päättää Nurmela.

Hyväksytyt ohjelmat voi lukea Kokoomusopiskelijoiden verkkosivujen Tavoitteet-kohdasta tai tästä linkistä.

Lisätietoa:

Jeremias Nurmela, puheenjohtaja

[email protected]

Edellinen artikkeli
Tulorajat ylös! – Kokoomusopiskelijoiden tavoite läpi SYL:n linjapaperiin
Seuraava artikkeli
Pääsihteeri Petra Pieskän työsuhdetta jatkettu kuntavaaleihin asti