Budjettiriihi ei anna syytä juhlia – opiskelija kelpaa hallitukselle vain sotkujensa korjaajaksi

Budjettiriihi ei anna syytä juhlia – opiskelija kelpaa hallitukselle vain sotkujensa korjaajaksi

Kokoomusopiskelijat ovat pettyneitä hallituksen päätökseen nostaa opiskelijoiden tulorajoja vain määräaikaisesti.

“Pitääkö keskusta ja hallitus opiskelijoiden opintotuen tulorajojen määräaikaista nostoa koskien vuotta 2022 aidosti voittona? Olemme pettyneitä siihen, että opiskelijoiden asiat tuntuvat olevan keskustan kiinnostuksen kohteena ainoastaan silloin, kun oman hallituksen holtittomalle taloudenpidolle tarvitaan nopeita korjaustoimenpiteitä.” linjaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Niina Hämäläinen.

Kokoomusopiskelijat ovat ajaneet opintotuen tulorajoihin pysyvää 50 prosentin nostoa ja muistuttavat keskustaa, sekä muita hallituspuolueita siitä, että myös Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) on linjapaperissaan linjannut tulorajoja korotettavan 50 prosentilla.

“Odotimme keskustalta ja koko hallitukselta enemmän. Vaikka suunta on oikea, ei määräaikainen opintotuen tulorajojen nosto ole opiskelijoiden suuntaan, kuin vetelä kädenpuristus. On erikoista juhlia saavutuksella, jossa opiskelijat nähdään vain välineenä helpottaa hetkellisesti työvoimapulaa. Opintotuen tulorajojen pysyvällä nostolla olisi merkittävä vaikutus opiskelijoiden varallisuuden sekä tärkeän työkokemuksen kartuttamiseen. On varsin erikoista, että tätä halutaan edistää vain määräaikaisesti”, päättää Hämäläinen.

“Tahdomme myös muistuttaa keskustaa siitä, että puolueen kynnyskysymyksenä hallitusyhteistyölle oli julkisen talouden tasapaino vuoteen 2023 mennessä. Talous kasvaa enemmän kuin vuosikausiin ja sen myötä myös verotulot kasvavat, silti hallitus onnistuu rikkomaan menokehykset miljardilla ja ottaa uutta velkaa lähes 7 miljardia euroa. Kynnyskysymysten esittäminen on selkeästi vaihtunut kynnysmattona olemiseksi”, päättää Hämäläinen.

Lisätietoja:

Niina Hämäläinen, vt. puheenjohtaja
0443028294
[email protected]

Edellinen artikkeli
Hallitus, nostakaa opiskelijoiden tulorajat pysyvästi budjettiriihessä!
Seuraava artikkeli
”Minä en mistään leikkaa, pidän mallimaana Kreikkaa”