Kokoomusopiskelijat ja Kokoomusnuoret Gustafssonille: Kaikki työ on arvokasta!

Kokoomusopiskelijat ja Kokoomusnuoret ovat tyrmistyneitä opetusministeri Jukka Gustafssonin linjauksista opiskelijoiden työnteosta opintojen aikana. Opetusministeri haluaa tempputyöllistää nykyisiä työttömiä ja siirtää työttömyysongelmaa seuraaville sukupolville.
 
”Onko demariopetusministeri todella lahtaamassa opiskelijoiden toimeentulon työn tekoa vaikeuttamalla?”, murahtaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Akseli Hakala.
 
Opetusministerin mielestä opiskelijoiden pitäisi pysytellä koulunpenkillä ja valmistua vailla kunnollista työkokemusta. Kokoomusopiskelijoiden ja Kokoomusnuorten mielestä tämä sotii yhteiskunnan hyvinvointia vastaan.
 
”Hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee kaikki terveet kansalaiset töihin. Kyllä tässä on varsin kummallinen ajatus, jos juuri työhaluisilta nuorilta halutaan estää työnteko”, kummastelee Kokoomusnuorten puheenjohtaja Antti Häkkänen.
 
Kokoomusopiskelijoiden ja Kokoomusnuorten mielestä opiskelun aikana saavutettu kaikenlainen työkokemus on ehdottoman tärkeää juuri valmistuneelle opiskelijalle. Suomessa on jo tarpeeksi putkitutkinnon suorittaneita, joita työmarkkinoiden on vaikeaa työllistää todennetun osaamisen puuttuessa.
 
Helsingissä 22.2.2012
 
Akseli Hakala, puheenjohtaja, Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ry
Antti Häkkänen, puheenjohtaja, Kokoomuksen Nuorten Liitto ry
 
 
Lisätietoja:
Puheenjohtaja Akseli Hakala, 044-7760 773 ([email protected])
Puheenjohtaja Antti Häkkänen, 040-7057 134 ([email protected])
 

Edellinen artikkeli
Kommentti: Kokoomusopiskelijoiden Hakala kiittää Lasse Männistöä tosiasioiden tunnustamisesta
Seuraava artikkeli
Kokoomusopiskelijoiden talvikorkeakoulu 31.3.-1.4.2012