Kokoomusopiskelijat: Kunnissa on puututtava luonnonvarojen ylikulutukseen

Suomi ylitti lasketun osuutensa luonnonvaroista tänä vuonna jo 3. huhtikuuta, kertoo luonnonsuojelujärjestö WWF. Tämä on neljä kuukautta maailman keskiarvoa aiemmin. Suurimmat syyt Suomen ylikulutukselle ovat liikenne sekä energian ja lihan tuotanto. Suomi suoltaa päästöjä selvästi nopeammin, kuin mitä kaikki metsämme ehtivät hiilinieluina sitoa.
Tiede ja tutkimus ovat päästövähennystoimien, kuten yksityisautoilun vähentämisen ja kasvispainotteisen ruokavalion, puolella. Kokoomusopiskelijat vetoaa kaikkiin tuoreisiin kaupungin- ja kunnanvaltuutettuihin ylikuluttamisen hillitsemiseksi. Suomi elää päästöissään ällistyttävästi yli varojen ja rahkeiden. Vaadimme uusilta valtuutetuilta aktiivisia toimia ilmastonmuutoksen ja kasvihuonekaasupäästöjen hillitsemiseksi.
Kokoomusopiskelijat ihmettelee suuresti monien poliitikkojen päästövähennysallergiaa. Ongelman olemassaolo suostutaan usein kyllä myöntämään, mutta selvästi tehokkaat ja tieteellisesti perustellut toimet, kuten joukkoliikenteen käyttöasteen parantaminen ja lihan kulutuksen vähentäminen, ammutaan välittömästi alas ideologisesti värittyneinä puutteellisin perustein.
– Emme voi jatkaa sokeaa poteroitumista ympäristö- ja ilmastokysymyksissä. Yksityisautoilun rajaton puolustaminen ja kasvisruokapäivistä kiukuttelu on lopetettava. Meidän on Suomessa pystyttävä muuttamaan toimintatapojamme siten, ettei talouskasvumme ja mukavuudenhalumme ole kiinni niin voimakkaasti päästöintensiivisistä aloista, vaatii puheenjohtaja Marianna Kupias.
Meillä on vain yksi maapallo, joka ei kestä nykyistä kulutustasoamme. Ei riitä, että muutoksia tehdään tuolla jossain, kun myös suomalaiset käyttäytyvät ongelmallisesti. Ei ole haitallista tai ideologisesti uhkaavaa vaatia lihan kulutuksen vähentämistä tai liikenteen päästöjen hillitsemistä. Ideologisesti ja todellisesti on äärettömän paljon haitallisempaa vastustaa näitä toimenpiteitä.
Lisätietoja:
Marianna Kupias
Puheenjohtaja
044 239 90 29
[email protected]

Edellinen artikkeli
SONK, KOL ja Tuhatkunta: Lukukausimaksut eivät ole vaihtoehto
Seuraava artikkeli
Kokoomusopiskelijat: Ilman vahvaa tiedeyhteisöä ja korkeaa osaamista maailmalla ei ole toivoa