Kokoomusopiskelijat: Me vaadimme translain uudistamista!

Kuluneella viikolla olemme viettäneet pride-viikkoa. Kuluneet viikot ovat osoittaneet, että työtä entistä yhdenvertaisemman Suomen eteen tulee jatkaa entistä määrätietoisemmin. Maailma on vielä keskeneräinen.

Translain uudistamista ollaan odotettu nyt aivan liian kauan. Kerta toisensa jälkeen translain tuominen eduskunnan käsittelyyn on lykkääntynyt, vaikka hallitusohjelmassa löytyy kirjaus lain uudistamisesta. Nyt Marinin hallitus on luvannut, että lakiuudistus etenee eduskuntaan syyskuussa. Kokoomusopiskelijat vaativat, että laki on kaikessa laajuudessaan ihmisoikeuksia kunnioittava ja keskiössä on henkilön itsemääräämisoikeus.

Nykyisellään lainsäädäntö pakottaa sukupuolta vaihtavan henkilön pakkosterilisaatioon ja loukkaa näin räikeästi henkilön kehollista koskemattomuutta. Kokoomusopiskelijat vaatii, että ihmisoikeuksia polkeva vaatimus lisääntymiskyvyttömyydestä tulee poistaa laista pikimmiten. Lisäksi laissa tulee säätää kolmannesta juridisesta sukupuolesta, sekä antaa oikeus myös alle 18-vuotiaille sukupuolen ilmoitusperusteisuuteen. Lääketieteellinen ja juridinen prosessi tulee erottaa toisistaan.

“Nykyinen lainsäädäntö on räikeästi ihmisoikeuksia loukkaava, suorastaan nöyryyttävä. Ihmisoikeudet ja kehollinen koskemattomuus tulee olla universaalisti ymmärrettyjä, ei omantunnon kysymyksiä. Vapaus ja itsemääräämisoikeus on länsimaisen yhteiskunnan keskeisiä arvoja. Sukupuolivähemmistöjen  ahdinko on todellinen, tarvitsemme laajan uudistuksen nyt” päättää Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen.

 

Lisätietoja:

Nea Nättinen, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

[email protected]

puh. 0409688001

 

Edellinen artikkeli
Hae Kokoomusopiskelijoiden projektisuunnittelijaksi!
Seuraava artikkeli
Kokoomusopiskelijoilta jyrkkä tyrmäys alueelliselle opintolainahyvitykselle