Kokoomusopiskelijat ministeri Risikolle: Kiitos, vihdoin lupauksia opiskeluterveydenhuollosta!

KOMMENTTI
JULKAISUVAPAA HETI
 
Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ry kiittää Sosiaali- ja Terveysministeri Paula Risikkoa tämän linjauksesta laajentaa Ylioppilaiden Terveydenhoitosäätiön (YTHS) toiminnot täysimääräisenä ammattikorkeakouluopiskelijoille.
Sanomalehti Ilkassa (8.10.2013) ministeri Risikko ottaa selvän kannan korkeakouluopiskelijoiden yhdenvertaisten terveyspalvelujen puolesta. Kokoomusopiskelijat on ministerin kanssa samoilla linjoilla.
– On hienoa, että ministeri Risikko on ottanut tämän räikeän epäkohdan korjaamisen tavoitteeksi. Olemme Kokoomusopiskelijoissa jo pitkään vaatineet YTHS:tä myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon järjestäjäksi. Näemme kuitenkin vakuutusluontoisen terveydenhuoltomaksun keräämisen ensisijaisena vaihtoehtona, sanoo Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Akseli Hakala.
YTHS-kokeilun ohjausryhmän väliraportti kertoo selvästi YTHS:n olevan paras vaihtoehto myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon järjestäjäksi ja hän vaatii pikaisia toimia AMK-opiskelijoiden siirtämiseksi YTHS:n palvelujen piiriin tulevan ammattikorkeakoululain uudistamisen yhteydessä. Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Akseli Hakala painostaa myös Opetus- ja Kulttuuriministeriötä.
– Nyt kun Sosiaali- ja Terveysministeriössä ollaan valmiita tähän suureen muutokseen, on OKM:n oltava kehityksessä mukana. Vaadinkin ministereiltä Huovinen ja Kiuru myötämielisyyttä sekä päätöksiä pikaisella aikataululla. Ammattikorkeakouluopiskelijoiden asema voidaan korjata pikaisesti, kunhan päätökset tehdään nyt eikä jahkailla seuraaviin hallitusohjelmaneuvotteluihin saakka, linjaa puheenjohtaja Hakala.
Kokoomusopiskelijat ajaa vahvasti parempaa terveydenhuoltoa koko korkeakoulusektorille ja muistuttaa päättäjiä myös viime aikoina tehdyistä päätöksistä työurien pidentämiseksi.
– Ammattikorkeakouluopiskelijoiden parempi terveydenhuolto on yksi tärkeistä elementeistä työuria pidennettäessä. Emme halua enää ensimmäistäkään loppuunpalamisen partaalla olevaa valmistunutta. Tämän päivän hyvinvoiva opiskelija on huomisen hyvinvoiva työntekijä, päättää Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Akseli Hakala.
 
Helsingissä 8.10.2013
Akseli Hakala, puheenjohtaja
Saku Jokisalo, pääsihteeri
Lisätietoja: puheenjohtaja Akseli Hakala, 044-7760773 ([email protected])

Edellinen artikkeli
Kokoomusopiskelijat hakee pääsihteeriä
Seuraava artikkeli
Kokoomusopiskelijoiden pääsihteeriksi on valittu Turkka Sinisalo