Leikkauslistat pöytään, pääministeri Marin!

Vaalikevät on todella käynnistynyt ja puoluejohtajien paneeleissa keskustelut yltyvät huutokonserteiksi. Tulevan kevään vaaleissa ykköskysymyksiksi ovat nousemassa valtiontalouden tila, historiallinen velkakertymä ja nousevat arjen kustannukset. Vaikka lähes jokaisen puolueen edustajat tuovat ilmi suuren huolen valtion velkataakasta, konkretiaa leikkauskohteista ei tunnuta saavan. Kovankin puristuksen alla päädytään kiertelemään talouden kasvusta veronkorotuksiin ja osoitetaan syyttävällä sormella historiaan, ilman tietoa tulevista päätöksistä.

“Suomi on menossa kohti taantumaa ja työmarkkinoilta kuullaan huolestuttavia uutisia lomautuksista ja yt-neuvotteluista. Kun velkasuhde enteilee nousevan yli 100% bruttokansantuotteesta ja korkomenot jatkavat nousuaan, emme voi enää ummistaa silmiämme todellisuudelta. Jos hallitus ei kykene leikkauksiin, voimme sanoa hyvästit tulevaisuuden hyvinvoinnille. Jokainen tänään otettu velkasentti on pois tulevaisuudestamme” jyrähtää Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen.

Asiantuntijat kerta toisensa jälkeen ovat varoitelleet päättäjiä talouden tilanteesta ja puhuneet talouden haaksirikoista tai tasapainotustalkoista. Aidot toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi sisältävät myös leikkauksia ja talouden priorisointeja. Niin pitkään kun aitoja ratkaisuja ei tuoda esille, tuntuu huoli velasta olevan vain moraaliposeeraamista ja hyvesingalointia. 

“Mielestäni on mielettömän epäreilua olla tuomatta pöytään konkreettisia leikkauskohteita. Joko tässä liikutaan varovasti heikoilla jäillä äänestäjien menettämisen pelossa, tai todellista halua muutoksen tekemiseen ei ole. Kysymysten kiertely, opposition sättiminen ja vastuun sysääminen muille on jo kiusallista katsottavaa. Suomi tarvitsee kasvua kyllä, mutta myös rajuja leikkauksia vaaditaan valtion talouden tasapainottamiseksi. Kokoomus on tuonut pöytään omat ratkaisunsa, nyt on pääministeripuolueen vuoro. Vuorineuvosten veronkiristykset eivät tähän riitä. Leikkauslistat pöytään pääministeri Marin!” päättää puheenjohtaja Nättinen.

 

Lisätietoa:

Nea Nättinen, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

puh.0409688001

[email protected]

 

Edellinen artikkeli
Uudistus translakiin saatava pikimmiten – lakimuutos ei saa jäädä ensi kaudelle
Seuraava artikkeli
Enemmän vapautta, vähemmän holhousta – Alkoholipolitiikka tulee uudistaa!