Liittokokous: Oma keho, oma päätös!

Kokoomusopiskelijat on ottanut kantaa viikonloppuna järjestetyssä liittokokouksessaan Suomen aborttilainsäädäntöön, joka on jäänyt ajastaan jälkeen. Tänä päivänä lainsäädäntö kuuluu Euroopan tiukimpiin, sillä abortin saaminen vaatii nykyisellään kaksi lääkärikäyntiä. Lisäksi terveysalan ammattilaiset vaativat vahvan syyperusteisuuden abortin saamiseksi. Tämä ei vastaa 2020-luvun käsitystä naisten itsemääräämisoikeudesta, vaan riistää heiltä päätösvallan omaan kehoonsa.

“Nykyinen aborttilainsäädäntö on yli 50 vuoden takaa. On täysin käsittämätöntä, että vielä 2020-luvulla puututaan näin radikaalisti naisten itsemäärämisoikeuteen koskien heidän omia kehojaan. Nainen kantaa abortin mukanaan tuomia traumoja loppuelämänsä ajan. On täysin kohtuutonta, että tätä taakkaa pahennetaan yhteiskunnan asettamalla byrokratiaviidakolla”, jyrähtää Kokoomusopiskelijoiden vt. puheenjohtaja Niina Hämäläinen.

Kokoomusopiskelijoiden mukaan yksilön itsemääräämisoikeuden rajoittaminen heikentää merkittävästi sukupuolten välistä tasa-arvoa ja ihmisarvoista kohtelua yhteiskunnassamme. Aborttilainsäädäntö on uudistettava siten, että se kunnioittaa naisen oikeutta omaan kehoonsa ja perusteena abortille tulee olla ainoastaan henkilön oma tahto.

“Nykypäivän aborttilainsäädäntö on suoraan 70-luvulta, eikä täten vastaa millään muotoa tämän päivän käsitystä naisten oikeuksista. Oma keho, oma päätös”, linjaa liittohallituksen jäsen Nea Nättinen.

Lisätietoja:

Niina Hämäläinen, vt. puheenjohtaja
+358 44 3028294
[email protected]

Edellinen artikkeli
Liittokokous: Ilmastonmuutosta ei torjuta sosialismilla
Seuraava artikkeli
Keskusta, älkää uhratko laadukasta koulutusta aluepolitiikan alttarille!