Mellakoimalla maisteriksi?

Vastarinta istuvaa hallitusta kohtaan alkaa saada absurdeja piirteitä, kun opiskelijat valtaavat kampuksia ympäri Suomen ylioppilaskuntien ja jopa yliopistojen tuella. Uusimpana tietona on, että Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta myöntää opintopisteitä, mikäli opiskelijat osallistuvat valtauksiin. Kokoomusopiskelijoiden mielestä ylioppilaskuntien ja yliopistojen tuki lakkoilulle on erityisen kummallista, jopa tuomittavaa. Yleensähän edustajistovaalien aikaan molemmat tahot suhtautuvat hyvin allergisesti likimain kaikkeen puoluepoliittiseen toimintaan. 

”Lakkoiluun lietsominen on yliopiston kannalta järjetöntä, etenkin kun otetaan huomioon se fakta että Lapin yliopisto, sekä ylioppilaskunta ovat suhtautuneet hyvin allergisesti likimain kaikkeen puoluepoliittiseen toimintaan. Korkeakoulujen tehtävä on saada opiskelijat valmistumaan määräajassa ja keskittyä tieteeseen, tutkimukseen ja opettamiseen”, toteaa Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Santeri Kirkkala.

Kokoomusopiskelijat muistuttaa, että opiskelijoille käteenjäävä summa kasvaa tulevalla hallituskaudella. Kaiken kaikkiaan Orpon hallituskaudella opintotuki tulee kasvamaan suuremmaksi kuin koskaan, pitäen sisällään sekä opintorahan että valtion lainatakauksen. Opintolainaan voi lisäksi edelleen saada lainahyvityksen, sekä tukea kasvaviin korkomaksuihin.

“Valtiontalous on edellisen hallituksen jäljiltä raunioina. Nyt joudutaan korjaamaan edellisen hallituksen holtittoman talouspolitiikan jälkiä. Täytyy myös muistaa, että suomalainen korkeakoulututkinto on maailman mittaluokassa arvokas ja ulkomailla saman tutkinnon suorittamisesta pulittaisi pitkän pennin. Suomessa tutkinnon suorittaminen on edelleen maksutonta, eikä tähän ole tulossa muutoksia” muistuttaa Kokoomusopiskelijoiden liittohallituksen jäsen Henriina Rantala. 

“Opiskelijoiden keskuudessa levinneen anarkismin ja vihanlietsonnan keskellä voin kuvitella, että ylioppilaskuntien pakkojäsenyydestä luopuminen ei tule hetkeäkään liian aikaisin. Ylioppilaskuntien lähtiessä mukaan vastakkainasetteluun, voi tulevaisuudessa näkyvä yksilönvapauden puolustaminen tuoda helpotusta monen opiskelijan arkeen. Poliittiseen väkivaltaan tai luokkasotaan lietsominen ei kuvaa sitä linjaa politiikan teossa, jota haluamme yhteiskuntaamme rakentaa” päättää varapuheenjohtaja Kirkkala.

 

Lisätietoa:

Nea Nättinen, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

puh. 0409688001

[email protected]

 

Edellinen artikkeli
Mihin sinä käyttäisit 3200 miljoonaa euroa?
Seuraava artikkeli
Kokoomusopiskelijoiden Jaakko Sirén ehdolle Suomen Ylioppilaskuntien liiton hallitukseen!