Mihin unohtuivat ammattikorkeakouluopiskelijat?

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimien Kultaranta-keskustelujen kutsulistalla on 93 eri nimeä. Joukkoon sisältyy laaja kirjo eri päättäjiä, sekä sidosryhmien ja järjestöjen edustajia. Paikalle kutsutut pääsevät osallistumaan Kultarannassa käytäviin keskusteluihin ja paneeleihin.

Listaa selatessa huomaa vahvan edustuksen eri yliopistoista ja mukana on myös Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja. Mutta missä on edustus AMK-kentältä?

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Niinistö jättää ammattikorkeakoulujen edustajat keskusteluiden ulkopuolelle. Aiempina vuosina tasavallan presidentti on järjestänyt keskustelutilaisuuksia, jotka ovat kulkeneet nimellä ”Kultaranta-yliopistokiertue”. Jostain syystä Niinistö ei ole kokenut tarpeelliseksi kuulla ammattikorkeakoulujen edustajia osana yhteiskunnallisia keskusteluja. Kuitenkin AMK-kentältä kuuluu esimerkiksi poliisien, sairaanhoitajien, insinöörien ja monen muun eri tutkinnon opiskelijoiden äänet.

Edellä mainitut tilanteet eivät ole ainoita, joissa AMK-opiskelijat jätetään suljettujen ovien ulkopuolelle. Liian usein kuulee eri vaikuttajien kannanotoissa mainintaan pelkästään yliopisto-opiskelijoiden asemasta, vaikkakin suomen kielestä löytyy termi ”korkeakouluopiskelijat”, joka sisältää molempien tahojen edustajat sulkematta toista pois.

En pysty olla kummastelematta, että mistä syystä niin tasavallan presidentti, kuin moni muukin päättäjä unohtaa näin tärkeän ryhmän ulkopuolelle yhteiskunnallisista keskusteluista. Tuntuu hullunkuriselta jättää näin tärkeä osa yhteiskuntamme tekijöistä ja tukipilareista huomioimatta.

Ammattikorkeakouluopiskelijoita tai tutkintoon valmistuneita ei tule vähätellä eikä unohtaa.

#ylpeästiamk

Lisätietoja:

Hanna Ojaniemi, liittohallituksen jäsen
[email protected]

Edellinen artikkeli
Kokoomuksen jäsenliitot: Puoluekokouksen aloitekäsittely uudistettava
Seuraava artikkeli
Hae Kokoomusopiskelijoiden projektisuunnittelijaksi!