KANNANOTTO: Poliittiset opiskelijajärjestöt vaativat ministereiltä päätöksiä opiskeluterveydenhuollosta

Poliittiset opiskelijajärjestöt vaativat ministereiltä päätöksiä opiskeluterveydenhuollosta
Poliittiset opiskelijajärjestöt vaativat peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonilta ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikolta välittömiä päätöksiä ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon järjestämiseksi.
Ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuolto on ollut jo vuosikaudet eriarvoisessa asemassa yliopisto-opiskelijoiden kanssa. Yliopisto-opiskelijat saavat terveydenhuoltopalvelunsa Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiöltä (YTHS), kun taas ammattikorkeakouluopiskelijat käyttävät kunnallista opiskeluterveydenhuoltoa. Poliittisten opiskelijajärjestöjen mukaan YTHS:lle on annettava myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon järjestämisvastuu.
“Vastaavien ministereiden on ryhdyttävä välittömästi toimiin lainsäädännön muuttamiseksi ja rahoituksen varmistamiseksi”, vaativat poliittisten opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat.
Asialla alkaa olla kiire, sillä YTHS on itse ilmaissut tarvitsevansa 1,5 vuotta laajentamiseen ja järjestelyihin. Lisäksi päätökset laajentamisesta tarvitaan nyt, jotta järjestämisvastuu voidaan kirjoittaa jo nyt ammattikorkeakoululakiin.
“On äärimmäisen tärkeää, että ministerit Risikko ja Guzenina-Richardson esikuntineen löytävät yhteisen sävelen tässä asiassa ja tekevät vihdoin päätökset tämän räikeän epäkohdan poistamiseksi”, jatkavat puheenjohtajat.
YTHS:n pilottikokeilut Lappeenrannassa ja Seinäjoella päättyvät tämän hetken tiedon mukaan heinäkuussa 2014. Poliittiset opiskelijajärjestöt toivovat tämän kokeilun jatkamista puolella vuodella, jotta toimipisteitä ei tarvitsisi sulkea ennen YTHS:n laajentamista.
”Tällä edullisella, noin 250 000 euron valtion menoerällä varmistetaan työpaikkojen säilyminen ja jatkuvuus, kun toimipisteitä ei tarvitse sulkea puoleksi vuodeksi. Tämä, jos jokin on kustannustehokkuutta”, päättävät poliittisten opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat.
Helsingissä 14.5.2013
Keskustan Opiskelijaliitto KOL
Jirka Hakala, 050 389 7260 ([email protected])
Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta
Akseli Hakala, 044 776 0773 ([email protected])
Kristillisdemokraattiset Nuoret
Lauri Kangasniemi, 040 129 0889 ([email protected])
Liberaalit Opiskelijat LSK
Elin Blomqvist, 040 775 3040 ([email protected])
Perussuomalaiset Nuoret
Simon Elo, 0400 988 960 ([email protected])
Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK
Anette Karlsson, 045 112 9299 ([email protected])
Vasemmisto-opiskelijat VASOP
Antti Kettunen, 044 076 3351 ([email protected])
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO
Veli-Matti Partanen & Maria Ohisalo,050 596 6367 & 040 703 4185 ([email protected])
 

Edellinen artikkeli
Innovatiivisuutta ja yrittäjähenkeä Liettuan Vilnassa
Seuraava artikkeli
Hallituksella 952 päivää aikaa edistää käytännössä naisten asemaa kansainvälisessä yhteistyössään