Rohkeasti kohti yritysvastuuta

Kokoomusopiskelijat kannustaa Suomea edistämään yritysvastuudirektiivin jatkovalmisteluja. Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajamaa Belgia ilmoitti aiemmin tällä viikolla, ettei yritysvastuudirektiiviä tuoda vielä Euroopan parlamentille päätettäväksi. Tähän päätökseen päädyttiin, koska esitys herätti suurta vastustusta pohjois- ja keski-eurooppalaisten maiden sekä mm. Italian keskuudessa.

Yritysvastuudirektiivin on tarkoitus lisätä merkittävästi suurten yritysten vastuuta mahdollisesti aiheutuvista haitoista yrityksen toimintaketjussa, eli omassa toiminnassa sekä tytäryhtiöidensä ja liikekumppaniensa toiminnassa. Tarkoituksena on rakentaa yrityksille kestävämpää tulevaisuutta, jossa ihmisoikeus- ja ympäristökysymykset on otettu huomioon. Samalla direktiivi lisää merkittävästi myös yritysten raportointivastuuta.

“Orpon hallitus tukee EU:n tasoista yritysvastuusääntelyä ja nyt onkin tärkeä näytön paikka. Yritysvastuudirektiivissä oli jo paljon erinomaista sisältöä, mutta muun muassa edellisen EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Espanjan esitys ryhmäkanneoikeuden laajentamisesta oli ilman vaikutusarvioita liian suuri kysymysmerkki. Suomen täytyy kääriä hihat ja aktiivisesti edistää ratkaisujen löytämistä”, toteaa Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Emilia Junnila.

“On tärkeää varmistaa, että yritysvastuudirektiivi saadaan nopeasti voimaan. Tässä direktiivissä tiivistyy se, mihin Euroopan unionin täytyykin keskittyä, eli ympäristö- ja ihmisoikeuksien edistämiseen. Yritysten rooli on tässä keskiössä. Tällä edistetään Euroopan unionin kilpailukykyä oikealla tavalla, kun kannustetaan yrityksiä vastuullisuuteen. Direktiivi toisikin kaivattua läpinäkyvyyttä yritysten toimintaan esimerkiksi raportointivastuullisuuden lisäämisen kautta”, linjaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Henriina Rantala. 

Kokoomusopiskelijat toivoo, että oikeat ratkaisut löydetään ja direktiivin käsittely saadaan valmiiksi vielä ennen kesäkuun eurovaaleja. 

 

Lisätietoja:

Henriina Rantala, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

[email protected]

044 3501 507

Edellinen artikkeli
Kunnioituksen kunnianpalautus – Kokoomusopiskelijat vetoaa rakentavan keskustelun puolesta
Seuraava artikkeli
Tiedote: Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja, YTK Henriina Rantala Kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi