Solidiumin pääomat siirrettävä Suomen korkeakoulujen rahoitusta vahvistamaan

Keskellä harmaata tiistaipäivää Kokoomus sytytti oikean toivon kipinän korkeakoulujen ja opiskelijaliikkeen johdoissa. Viimein on toivoa sivistyksen kunnianpalautuksesta. Jo aiemmin tänä keväänä Kokoomus osoitti eduskuntavaaliohjelmassaan oikean polun kestävään korkeakoulujen rahoitukseen. Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta tervehtii ilolla eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkäsen vielä ohjelmaakin parempaa esitystä, jossa valtion sijoitusyhtiö Solidiumin pääomat siirrettäisiin korkeakouluille. 

“Pääomittaminen on ainoa uskottava keino varmistaa rahoitus pitkäjänteisesti ja säilyttää korkeakoulujen itsenäisyys. Sydäntäni lämmitti suuresti kansanedustaja Mykkäsen ratkaisuesitys korkeakoulujen liian pitkään kestäneeseen ahdinkoon”, toteaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen.

Nykyinen punajyvähallitus puhui edellisten vaalien alla paljon tieteen ja korkeakoulutuksen kunnianpalautuksesta. Opiskelijat ja korkeakoulut ovat odotelleet hallitukselta luvattuja koulutuspanostuksia nyt neljä vuotta, mutta niiden sijaan tarjolla on ollut vain jaxuhaleja opiskelijoille ja lisävastuita korpikorkeakouluihin. 

“Valtion velkaantuminen on ollut tiettyyn pisteeseen perusteltua pandemian ja Ukrainan tukemisen vuoksi, mutta kertoo hyvin paljon vasemman laidan arvopohjasta, että 40 miljardin lisävelasta ei ole tippunut senttiäkään sivistykseen.”, tuhahtaa Kokoomusopiskelijoiden liittohallituksen jäsen Tomas Kurenniemi.

Ainoastaan Kansalliselta Kokoomukselta löytyy toimivat konkreettiset ja realistisesti toteutettavat keinot sivistyksen kunnianpalautukseen sekä rohkeus priorisoida koulutuspanostuksia.

Lisätietoja:

Nea Nättinen, puheenjohtaja
[email protected]

Tomas Kurenniemi, liittohallituksen jäsen
[email protected]

Edellinen artikkeli
Kokoomuksen, Kokoomusopiskelijoiden ja Kokoomusnuorten puheenjohtajat: koulutuksen rahoitus ja opiskelijoiden toimeentulo turvattava
Seuraava artikkeli
Laadukas varhaiskasvatus on tärkeä tulevaisuusinvestointi