Somekulttuurin vääristyminen on uhka demokratialle

Somekulttuurin vääristyminen on uhka demokratialle

Moni ehdokas on kuntavaalien alla kertonut saavansa osakseen henkilöön meneviä solvauksia ja suoranaista uhkailua. Sosiaalinen media on nykyään erottamaton osa politiikkaa. Somessa voi tavoittaa tuhansia ihmisiä ja saada paljon näkyvyyttä hyvin nopeasti. Sosiaalisen median varjopuoliin tulee kuitenkin tarttua.

Tahallinen väärinymmärtäminen ja trollaus heikentää demokratiaamme. Politiikkaan osallistuvia ihmisiä maalitetaan ja vääriksi koetuista mielipiteistä nousee myrsky, jota kukaan ei halua kokea.

”Demokratia ei toimi ilman siihen osallistuvia ihmisiä. Vaikka jokaisella ihmisellä on vapaus ilmaista mielipiteensä, ei mitä vain käytöstä voida hyväksyä. Ihmisten tulee voida osallistua yhteiseen keskustelukulttuuriin ja päätöksentekoon ilman pelkoa mielipiteidensä joukkolynkkauksesta.” toteaa liittohallituksen jäsen Viivi Pajasmaa.

Ääriajattelu on nouseva trendi, jota nostetaan niin iltalehtien lööpeissä kuin viraaleissa twiiteissä. Somen kärjistyvä kulttuuri vääristää ihmisten mielipiteitä, nostaa vastakkainasettelua ja on harmillisen usein kaukana sivistyneestä keskustelusta sekä muiden kunnioittamisesta.

”Jokaisen twiitin tai kirjoituksen takana on tavallinen ihminen. Jotkut hakevat tarkoituksella somekäyttäytymisellään kriisejä ja riitoja. Vaaleissa itsensä likoon laittavat ehdokkaat ansaitsevat keskusteluympäristön, jossa mielipiteensä ilmaisemista ei tarvitse pelätä. Jokaisen politiikkaan osallistujan velvollisuus on käyttäytyä sosiaalisessa mediassa asiallisesti ja puolueiden tuleekin tarttua selkeisiin ylilyönteihin. Aina ei voi eikä tarvitse olla samaa mieltä, mutta demokratia ei toimi ilman keskusteluyhteyttä.” muistuttaa kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jeremias Nurmela.

Lisätietoja:

Jeremias Nurmela, puheenjohtaja
[email protected]

Viivi Pajasmaa, liittohallituksen jäsen
[email protected]

Edellinen artikkeli
Euroopan viimeisen diktaattorin on väistyttävä
Seuraava artikkeli
Velkakatto olisi myrkkyä nuorille ja vastavalmistuneille