Suomeen töihin jäävien EU/ETA-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksut palautettava

Kokoomusopiskelijat: Suomeen töihin jäävien EU/ETA-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksut palautettava verohelpotuksin
Uusi yliopistolaki tulee sisältämään mahdollisuuden periä lukukausimaksuja EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta. Kokoomusopiskelijat vaativat, että Suomeen töihin jääville EU/ETA-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille on palautettava lukukausimaksut verohelpotuksin. Tämä mahdollisuus pitää sisällyttää lakiin. Näin kannustetaan opintonsa päättänyttä jäämään Suomeen töihin ja maksamaan veroja, mikä on huoltosuhteemme heiketessä yhä tärkeämpää.
”Suomalaisen yhteiskunnan kannalta on tarkoituksenmukaista, että valmistuneita kannustetaan jäämään töihin Suomeen. Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa korjaamaan heikkenevää huoltosuhdettamme. Suomessa opiskellut on uutta tulokasta enemmän integroitunut jo valmiiksi suomalaiseen kieleen ja kulttuuriin”, toteaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jenny Nyman.
Suomalainen koulutusjärjestelmä perustuu mahdollisuuksien tasa-arvoon. Koulutuksen tulee Suomessa olla maksutonta suomalaisille ja EU/ETA-maiden kansalaisille niin perustutkinto- kuin jatko-opiskelunkin aikana. On kuitenkin muistettava, että ilmaista koulutusta ei ole vaan maksuton koulutuksemme mahdollistuu verovaroin.
Lisätietoja:
puheenjohtaja Jenny Nyman
040-5384652

Edellinen artikkeli
Poliittiset opiskelijajärjestöt muistuttavat opiskelijoiden kuulemisesta
Seuraava artikkeli
Sukupuolikiintiöistä luovuttava