Terapiatakuu sopii hallituksen agendaan vain juhlapuheissa

Tänään 10.10. vietetään maailman mielenterveyspäivää. Päivän tavoitteena on tiedottaa ja kouluttaa ihmisiä mielenterveyteen liittyvistä asioista. Kokoomusopiskelijat haluaa erityisesti tänään kohdistaa katseensa maan hallitukseen, jolla olisi aito mahdollisuus vaikuttaa mielenterveysongelmien ehkäisemiseen ja niiden hoitamiseen.

720 päivää sitten kansalaisaloite Terapiatakuusta luovutettiin eduskunnalle vahvalla kansalaisten tuella – aloite keräsi yli 50 000 nimeä jo vuonna 2019.  Siitäkin huolimatta, että jokainen hallituspuolue on julkisesti sanonut kannattavansa aloitetta, on sen toteuttamista siirretty jo viiden budjettiriihen ajan hallituksen toimesta. Terapiatakuu takaisi kaikille nopean pääsyn hoidolliseen psykoterapiaan tai muuhun psykososiaaliseen hoitoon jo ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen.

Terapiatakuu näyttäisi sopivan hallituspuolueiden agendaan vain juhlapuheissa. Yksikään ihminen ei parane jonoissa ja ihmisen kärsiessä mielenterveysongelmista pelkästään kynnys avun hakemiseen voi olla valtavan korkea. Jos avun saantia ei voi taata heti tämän kynnyksen ylityksen jälkeen ja aikoja joutuu odottamaan kuukausia, ongelmat pahenevat ja ihmiset saattavat kadota palvelujärjestelmämme ulottumattomiin. Tämä ongelma on pakko korjata, muita vaihtoehtoja ei vain ole.

Mahdollisuuksien tasa-arvo jää ainoastaan kaukaiseksi haaveeksi, elleivät peruspalvelumme ole kunnossa ja kaikkien saatavilla. Matalan kynnyksen toiminta ja avun saannin nopeus ovat avainasemassa mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantamisessa. Vetoamme hallitukseen, toteuttaa terapiatakuu!

Niina Hämäläinen
Kokoomusopiskelijoiden vt. puheenjohtaja

Henri Kontkin
Kokoomusopiskelijoiden liittohallituksen jäsen

Edellinen artikkeli
Koulutuspolitiikka ei saa olla keppihevonen keskustalaiselle siltarumpupolitiikalle
Seuraava artikkeli
Kokoomuslaisen politiikan kysyntä konkretisoitui vahvana ehdokasmäärän kasvuna edustajistovaaleissa