Vasemmisto-oppositio on ymmärtänyt nuorten huolen väärin

Vasemmisto-oppositio on ymmärtänyt nuorten huolen väärin

Opposition vasemmistopuolueet kertoivat tänään tekevänsä välikysymyksen hallituksen toimista Suomen talouden vakauttamiseksi. SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton mukaan hallituksen toimet ovat nuorten kannalta epäoikeudenmukaisia.

Kokoomusopiskelijat kiittää hallitusta siitä, että se on viimein ottamassa valtion kylmän käden pois nuorten taskusta. Jatkuva velkaantuminen rajoittaa suoraan tulevien sukupolvien vapautta ja mahdollisuuksia. Velaksi eläminen on käytännössä nuorilta ryöstämistä. 

“Hallituksen vastuullinen politiikka luo nuorille toivoa tulevasta. Haluamme varmuutta siitä, että meillä on töitä, joilla elättää itsensä. Varmuutta siitä, että saamme riittävän koulutuksen, jotta voimme valita itse ammattimme. Me haluamme vapauden itse valita miten elämme ja vapauden päättää miten rahamme käytämme. Juuri näihin kysymyksiin hallitus vastaa toimillaan”, toteaa Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Mikko Kanervo.

Kokoomusopiskelijat yhtyy opposition vaatimukseen kaikkien sukupolvien tasa-arvoisesta asemasta sopeutustalkoissa. Kokoomusopiskelijoiden mukaan niin nuorten, työssäkäyvien kuin eläkeläistenkin tulisi olla mukana valtiontalouden kestävyyden varmistamisessa, sillä kyse on meidän kaikkien palveluista. Kokoomusopiskelijat pitää kuitenkin oppositiolta epärehellisenä sitä, että vaatiessaan nuorten huomioon ottamista, se on kuitenkin haluton keskustelemaan eläkejärjestelmän uudistamisesta.

Kokoomusopiskelijoiden mielestä vasemmisto-oppositio esittää härskiä teatteriesitystä, sillä nyt niitetään Marinin hallituksen perintöä. Edeltävällä hallituksella oli neljä vuotta aikaa tehdä vastuullista talouspolitiikkaa pandemiasta ja puolustushankinnoista huolimatta, mutta hallitus päätti elää neljä vuotta täysin nuorten sukupolvien piikkiin sekä jättää välttämättömät sopeutustoimet seuraajilleen.

“Vastuullinen taloudenpito on hyvinvointiyhteiskunnan turvaamisen edellytys. Vain siten varmistamme, etteivät elintärkeät palvelut vaarannu. Vasemmistohallituksen perinnöksi jättämän velkavuoren tuhoisuudesta kertoo muun muassa se, että maksamme jo nyt miljardikaupalla korkokuluja, jotka tulevat lähivuosina nousemaan edelleen. Tekee pahaa ajatella, mistä ne rahat ovat pois”, päättää Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Santeri Kirkkala

 

Lisätietoa:

Nea Nättinen, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

puh. 0409688001

[email protected]Edellinen artikkeli
Kokoomusopiskelijoiden johtoon Henriina Rantala
Seuraava artikkeli
Huutakaa vain, täältä tullaan – Kokoomus voittoon edustajistovaaleisssa!