Kokoomusopiskelijat Helsinki Priden yhteisökumppaniksi

Kokoomusopiskelijoiden liittohallitus on päättänyt hyväksyä Helsinki Priden kutsun tapahtuman yhteisökumppaniksi. 

Kokoomusopiskelijat suhtautuu edelleen hyvin kriittisesti Helsinki Priden päätökseen sulkea emopuolue pois tapahtumasta. Päätös on omiaan lisäämään yhteiskunnan polarisaatiota ja vie pohjaa puolueen sisällä tehdyltä tasa-arvotyöltä. Kokoomusopiskelijat ovat olleet mukana viemässä monia tasa-arvoaloitteita läpi puolueen viralliseksi kannaksi ja toimivat kirittäjinä puolueensa yhdenvertaisuustavotteissa. Kokoomuksen eduskuntaryhmä oli yli hallitus-oppositio-rajojen, kun translain uudistaminen vietiin läpi viime keväänä. 

“Olen edelleenkin pettynyt Helsinki Priden linjaukseen sulkea Kokoomus tapahtumasta pois. Kuitenkin koimme, että jos joku taho kokoomusta pridessä edustaa, se on Kokoomusopiskelijat. Olen hyvin ylpeä siitä työstä, jota liittomme on tasa-arvopolitiikan saralla tehnyt niin yhteiskunnassa kuin puolueen sisälläkin” linjaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen.

Kokoomusopiskelijat näkee arvokkaana, että voi osaltaan osoittaa kaikkien olevan tervetulleita ajamaan vähemmistöjen oikeuksia. Tasa-arvotyö on keskeinen osa kokoomuksen arvomaailmaa ja puolue tarjoaa hyvät puitteet edistää vähemmistöjen oikeuksia. Kokoomusopiskelijoille on tärkeää olla Pridessä mukana kuuntelemassa, keskustelemassa ja tekemässä yhteistyötä vähemmistöjen oikeuksien ajamiseksi. 

Kokoomusopiskelijoiden keskuudessa on ilmennyt huolta tapahtumaan osallistuvien turvallisuuden varmistamisesta. Kokoomusopiskelijat haluaa peräänkuuluttaa ennakkoluulotonta asennetta ja toisten kunnioittamista yli puoluerajojen. Liiton johto on pyytänyt turvallisuusselvitystä tapahtuman järjestäjältä.

“Me haluamme, että jokaisella osallistujalla on turvallinen olo tapahtumassa. Otetaan toiset huomioon ja varmistetaan kaikki yhdessä että jokaisen on mukavaa ja turvallista olla mukana.Toimimme myös yhteistyössä tapahtuman järjestäjätahon kanssa varmistaaksemme jäsentemme turvallisen osallistumisen tapahtumaan.” toteaa Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Mikko Kanervo.

Liittohallituksen päätös osallistumisesta ei ollut yksimielinen.

 

Lisätietoa:

Nea Nättinen, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

puh. 040968801

[email protected]

Edellinen artikkeli
Onko ihmisoikeuksien puolustaminen ainoastaan harvojen oikeus?
Seuraava artikkeli
Miksi opiskelijat eivät juhli torjuntavoittoa?