Onko ihmisoikeuksien puolustaminen ainoastaan harvojen oikeus?

Kokoomuslaisen arvomaailman ydintä on vapaus. Vapaus tehdä, olla oma itsensä ja elää oman näköistä elämäänsä. Kokoomuksessa on aina ollut ja tulee aina olemaan puolueensa nykyisessä muodossa polarisaatiota arvoliberaalien ja -konservatiivien välillä. Tämä tuskin kenellekään tulee yllätyksenä ja yhteistyö siipien välillä on ollut mutkatonta. On asioita jotka meitä yhdistää, mutta myös asioita, jotka meitä jakaa. 

Tänään Helsinki Pride on päättänyt sulkea Kokoomuksen ulos yhteistyökumppaneistaan. Päätös on tehty nojaten kuluneen kevään translakiäänestykseen. Kokoomuksen kansanedustajista 26 äänesti uudistamisen puolesta, 10 vastaan.

“Tämän täysin järjettömän päätöksen takana olevat syyt ovat aivan hullunkuriset. Jos kyseisen päätöksen tekijät ovat yhtään seuranneet poliittista keskustelua, ymmärtävät he varmasti tilanteen faktat. Translain uudistaminen saatiin läpi Kokoomuksen tuella. Ilman tätä tukea yli hallitus-oppositio-rajojen, lakialoite olisi kaatunut, sillä hallitus ei kyennyt luomaan yhtenäistä rintamaa päätöksenteossa. Me kokoomuslaiset mahdollistimme translain uudistamisen. Kokoomuksella on myös olemassa tästä virallinen, puoluekokouksessa hyväksytty kanta. Tämä ei ilmeisesti ollut tarpeeksi” jyrähtää Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen.

Tämä päätös ei tule pysäyttämään kokoomusopiskelijoiden työtä yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen Suomen eteen. On surullista, että tasa-arvon puolesta puhuminen ja ihmisoikeuksien puolustaminen ei yhteisön mukaan kuulu kaikille. Yhteinen rintama ei ole koskaan liian suuri, kun puhumme ihmisoikeuksien edistämisestä niin Suomessa, kuin kansainväliselläkin tasolla. 

“En tiedä mitä sanoa. Ajatukseni on heissä kokoomuslaisissa, keitä tämä koskettaa henkilökohtaisesti. Herää kysymys, että onko tämä aidosti se yhdenvertainen Suomi, millaista Pride Helsinki haluaa edistää? Minun mielestäni ihmisarvon puolustaminen kuuluu jokaiselle, eikä äänenkannattelijoita ole koskaan liikaa, kun on kyse vapaudesta ja ihmisoikeuksista” päättää puheenjohtaja Nättinen.

 

Lisätietoa:

Nea Nättinen, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

puh. 0409688001

[email protected]

Edellinen artikkeli
Kokoomusopiskelijat hakee projektisuunnittelijaa
Seuraava artikkeli
Kokoomusopiskelijat Helsinki Priden yhteisökumppaniksi