Ei kansanäänestystä Nato-jäsenyydestä!

Eduskuntapuolueet ovat tänään 1.3. kerääntymässä keskustelemaan mahdollisesta kansanäänestyksestä koskien Suomen Nato-jäsenyyttä. Keskustelua pohjustaa asiaa koskeva kansalaisaloite, joka keräsi 50 000 allekirjoitusta ja etenee näin eduskunnan käsittelyyn. Aloite pitää sisällään neuvoa-antavan kansanäänestyksen Nato-jäsenyyden hakemisesta. 

Kokoomusopiskelijat ottavat suurella ilolla vastaan suomalaisten lisääntyneen tahdon liittyä osaksi puolustusliittoa, mutta neuvoa-antava kansanäänestys on tässä tilanteessa turhaa. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan 53 prosenttia prosenttia suomalaisista ennestään jo kannattaa Naton jäsenyyttä. Jopa 66 prosenttia olisi valmis liittoutumaan, mikäli Ruotsi hakee jäsenyyttä  Kokoomusopiskelijoiden mukaan valta päätöksestä tulee säilyttää valtion johdolla ja hakuprosessi käynnistää hallituksen päätöksellä.

“Päätös Nato-jäsenyyden hakemisesta tulee ehdottomasti tulla valtioneuvoston päätöksellä. Heillä on poikkeukselliset mahdollisuudet kuulla alan asiantuntijoita ja saada sitä kautta mahdollisimman suuri tietopohja hakuprosessin yksityiskohdista. Kansanäänestys voi viivästyttää hakemuksen lähettämistä ennestään, joka voi olla kohtalokasta jatkuvasti muuttuvassa maailmantilanteessa. Kansalaisten tuki löytyy jo, tarvitaan ainoastaan hallituksen päätös”, linjaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen. 

”Kansalaisaloitteeseen liittyy aina ulkopuolisten vaikuttamisen riski, jolla voi olla käänteentekevä vaikutus äänestystulokseen. Etenkin nyt informaatiosodan aikakaudella kansanäänestykset herkistä ja merkittävistä aiheista, kuten sotilaallisesta liittoutumattomuudesta, herättävät varmasti Venäjän kiinnostuksen. On äärimmäisen tärkeää varmistaa, että mikään ulkopuolinen taho ei pääse päättämään liittoutumisesta suomalaisten yli”, toteaa Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Santeri Kirkkala.

Kokoomusopiskelijat lämpimästi kannustavat suomalaisia allekirjoittamaan vaihtoehtoisen kansalaisaloitteen, joka ei sisällä vaatimusta neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä. Natoon liittymisen suhteen olemme saaneet jo suomalaisilta selkeän viestin. Nyt on aika tehdä!

Allekirjoita kansalaisaloite (linkki)

Lisätietoja:

Nea Nättinen, puheenjohtaja
[email protected]

Santeri Kirkkala, varapuheenjohtaja
[email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edellinen artikkeli
Rovaniemen kokoomusopiskelijat: Tukea vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittämiseen
Seuraava artikkeli
Kokoomuksen jäsenliitot: Puhutaan, ei vaieta – sota on kriisi myös mielenterveydelle