Kokoomusopiskelijat Hyssälälle: Näpit irti opiskelijavalinnoista!

Kokoomusopiskelijat tyrmäävät ministeri Liisa Hyssälän ehdotuksen vähentää yliopistojen autonomiaa. Hyssälä on huolissaan ulkomaalaisten korkeakouluopiskelijoiden määrästä Suomessa ja ehdottaa, että asiaa tulisi tarkastella kotimaisen työttömyyden ja syrjäytymisen näkökulmasta. Kokoomusopiskelijat muistuttavat, että opiskelijavalinnat ovat yliopistojen autonomian kovaa ydintä, josta yliopistojen pitää saada itse päättää.
”Suurimmat vastatoimet syrjäytymisen ehkäisemiseksi löytyvät ministeri Hyssälän omalta hallinnonalalta. Myöskään nuorisotyöttömyyttä ei ratkaista lisäämällä opiskelupaikkoja korkea-asteella ja kouluttamalla liikaa maistereita”, napauttaa kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jenny Nyman.
Kokoomusopiskelijoiden mielestä suomalaisiin korkeakouluihin on saatava lahjakkaimmat ja pätevimmät opiskelijat kansallisuuteen katsomatta. Vain sillä tavalla voidaan huolehtia, että yliopistojen tutkimus ja opetus on jatkossakin laadukasta ja tuottaa uusia innovaatioita ja sitä kautta uusia työpaikkoja Suomeen.

Edellinen artikkeli
Kokoomusopiskelijat: Kakku menee tasan, kun valtio leipoo sen
Seuraava artikkeli
Kokoomusopiskelijat vaativat kuluttajansuojaa VR:n palveluihin