Kokoomusopiskelijat: Yhteistä panostusta nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi

Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta ry vaatii hallituspuolueilta yhteistä sitoutumista nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.
 
Tänään 15.3. julkaistu nuorten yhteiskuntatakuun raportti esittää monia kohtia syrjäytymisvaarassa olevien nuorten aseman helpottamiseksi. ”Demareiden kovasti ajama vaalilupaus yhteiskuntatakuusta tulee nyt lunastettavaksi. Valtionvarainministeri Urpilaisen on syytä lukea tarkkaan työryhmän esitys rahoituksen löytämiseksi”, vaatii Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Akseli Hakala.
 
Kokoomusopiskelijoiden mielestä nuorten syrjäytyminen on vakava uhka yhteiskunnassamme. Syrjäytyminen uhkaa tasapuolista hyvinvointia nyt ja tulevaisuudessa. Meidän täytyy panostaa riittävästi nuorten mahdollisuuksiin kouluttautua ja päästä yhteiskunnan rytmiin mukaan. ”Nyt esitetyt summat eivät takaa alkuunkaan riittäviä resursseja yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi, vaan ovat kuin silakat joulupöydässä, ei riitä!”, jatkaa puheenjohtaja Hakala.
 
Kokoomusopiskelijat näkevät yhteiskuntatakuun laajana kokonaisuutena. Yhteisen kokonaistavoitteen toteuttamisessa ei tule nostaa yksittäistä ryhmää ylitse muiden kuten Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja tässä yhteydessä yrittää. Takaamalla nuorille kannustavat ja riittävät mahdollisuudet, taataan riittävä ja osaava opiskelijamassa myös korkeakoulutuksessa.
 
Kokoomusopiskelijat peräänkuuluttaa myös kokoomukselta toimia nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja yhteiskuntatakuun toteuttamiseen. Nyt on sivistys- ja edistyspuolueen näytettävä kyntensä. ”Emme voi antaa heikon valtiontalouden vaikuttaa liiaksi koulutuksen rahoitukseen. Haluammeko hoitaa ongelman nyt vai maksaa tulevaisuudessa huomattavasti suurempaa hintaa syrjäytymisestä?”, päättää puheenjohtaja Akseli Hakala.
 
 
Helsingissä 15.3.2012
 
Akseli Hakala
puheenjohtaja
 
Saku Jokisalo
pääsihteeri
 
Lisätietoja: puheenjohtaja Akseli Hakala, 044-7760 773 ([email protected])

Edellinen artikkeli
Kokoomusopiskelijat hakee työryhmäpuheenjohtajia ja työryhmäjäseniä toimikaudelle 2012
Seuraava artikkeli
Kokoomusopiskelijoiden Hakala ehdolle Rovaniemen puoluekokouksen puheenjohtajakilpailuun