Päätös aseviennistä Ukrainalle tehtävä välittömästi

Sunnuntai 27.2. oli suomalaiselle yhteiskunnalle surullinen päivä. Euroopassa on käynnissä laajin hyökkäyssota sitten toisen maailmansodan, eikä Suomi vieläkään ole tehnyt päätöstä tukea Ukrainaa aseviennillä. Sen sijaan Suomi on valmis varustamaan Ukrainaa teltoin, luotiliivein ja suojakypärin. Kokoomusopiskelijoiden mukaan tämä päätös on lähes häpeällinen, eikä riitä alkuunkaan tässä raadollisessa tilanteessa.

“Ukrainassa kuolee siviilejä, jopa lapsia, joka ikinen päivä. On aivan käsittämätöntä, että päättäjät Suomessa eivät ole halukkaita sallimaan asevientiä maahan joka on joutunut silmittömän väkivallan uhriksi. Teltat eivät paljoa lämmitä tilanteessa, jossa maan pääkaupunki Kiova on käytännössä saarrettu. On aika antaa kaikki tukemme ukrainalaisille” linjaa Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Mikko Kanervo.

Muista pohjoismaista Ruotsi, Tanska ja Norja ovat sitoutuneet viemään maastaan aseellista apua Ukrainaan. Kokoomusopiskelijoiden mukaan maiden päätös on täysin oikea, ja Suomen tulee välittömästi muuttaa linjaustaan tähän suuntaan. Toimettomuudella voi olla kauaskantoiset seuraukset ja luoda tulevaisuudessa mahdollisesti haasteita Suomen ulkopoliittisille suhteille.

“Jos jatkamme kyseistä linjaa, on täysin turha odottaa käsi ojossa minkäänlaista tukea Euroopan mailta mikäli vastaavanlainen sota sattuu Suomen kohdalle. Poliittinen tahtotila on muuttunut ja entistä suurempi osa päättäjistä haluaa sallia aseiden lähettämisen puolustussotaa käyvälle Ukrainalle. Maassamme tarvitaan nyt vahvaa johtamista ja määrätietoista päätöksentekoa Ukrainan auttamiseksi. Nyt ei ole aikaa iskeä jarrupoljinta pohjaan, Ukraina tarvitsee apua välittömästi!” päättää Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen.

Lisätietoja:

Nea Nättinen, puheenjohtaja
040 968 8001
[email protected]

Mikko Kanervo, varapuheenjohtaja
[email protected]

Edellinen artikkeli
Tampereen kokoomusopiskelijat: Sananvapautta tulee puolustaa
Seuraava artikkeli
Rovaniemen kokoomusopiskelijat: Tukea vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittämiseen