Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta on kuluvan kevään aikana valmistellut yhteensä 10 aloitetta Lappeenrannassa 10.-12.6 järjestettävän Kansallisen Kokoomuksen puoluekokouksen käsiteltäväksi. Elämme mielenkiintoisia aikoja, ja niin ollen myös aloitteidemme kirjo hivelee kaikkea aina kromosomitasolta vanhemmuuteen ja ay-liikkeeseen.
Oletko koskaan miettinyt missä ja kenen käytössä sinun DNA-tietosi menevät? Mitä jos Suomesta voisi saada e-kansalaisuuden yrityksen perustamista varten? Entä miksi kahden naisen välisen parisuhteen sisällä syntyvän lapsen osalta on käytävä läpi työläs adoptioprosessi, ennen kuin toinen vanhempi saa lapseen täydet juridiset oikeudet? Joko huohotuttaa? Näiden ihmiselämää polttavien puheenaiheiden lisäksi esitämme uudistuksia ammattiyhdistysten lakkoavustusten verotukseen ja laittomien lakkojen vahingonkorvauksiin. Opiskelijaelämän ja kansainvälisyyden nimissä pureudumme aloitteissamme myös ylioppilaskuntien automaatiojäsenyyteen ja kansainvälisten opiskelijoiden oleskelulupien pituuteen. Miksi ihmeessä Suomi kouluttaa ulkomailta tulevia maisteriopiskelijoita ja potkaisee nämä vuoden jälkeen osaamisineen maasta ulos? Muun muassa näihin epäkohtiin ja kehitysalueisiin tartuimme aloitteissamme.
Puoluekokous on paras paikka tehdä Kokoomuksen politiikasta parempaa. Niinpä olemmekin koonneet tämän rohkean aloitekavalkadin paremman huomisen puolesta. Esitämme Kansallisen Kokoomuksen puoluekokoukselle seuraavat aloitteet, joiden mukaisia tavoitteita tahdomme niin puoluehallituksen, eduskuntaryhmän, kuin ministeriryhmänkin edistävän.
1. Ammattiyhdistysten lakkoavustukset ansiotuloverotuksen piiriin
2. Korkeakouluopiskelijan opintolainan turvallisuutta parannettava
3. Laittomien lakkojen vahingonkorvausvelvollisuus oikeudenmukaiselle tasolle
4. Nuorten mahdollisuus solmia nollatuntityösopimuksia turvattava
5. Opiskelijat mukaan perustulokokeiluun
6. Suomessa otettava käyttöön Viron mallin mukainen E-kansalaisuus
7. Suomessa säädettävä lapsen oikeuksia turvaava äitiyslaki
9. Yksilön oikeudet omiin geenitietoihin kirjattava osaksi lainsäädäntöä